01-03 mai: Încălecăm biciclete şi cai, pe Valea Runcului / jud. Dâmboviţa

Părinți și copii, "bat șaua" călare pe Valea Runcului

Părinți și copii, „bat șaua” călare pe Valea Runcului

GeoBateȘaua și CLUBUL PĂRINȚILOR BICICLIȘTI din cadrul asociației BATEȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA vă provoacă la un weekend cu copiii! Călăriți împreună, pedalați împreună și vă bucurați împreună!!
Obiectivul acestui „RIDING SMART” CITY BREAK este familiarizarea celor care nu au mai pedalat de mult, sau care nu au pedalat niciodată la munte, sau care nu au pedalat niciodată împreună în familie!

PREȚ complet:
600 lei / pers.
(3 nopți de cazare + 9 mese + biciclete MTB + cai + inițiere + ghidaj + asistență tehnică)

Reduceri:
– În cazul în care veniți cu 2 sau 3 copii …sau 4!!! :), copiii vor avea tariful de DOAR 500 lei / copil!
– În cazul în care vii cu propria bicicletă, prețul tău va scădea cu 45 lei / pers.!
– Reducerile NU se cumulează!! Se va lua în calcul doar reducerea cea mai mare.


Early booking:
reducere de 10% la tot pachetul [valabilă pentru plata întregului preț până la Termenul de 1 martie 2015]!

Sună la 0722 736694 pentru a primi o calculație detaliată!

Fondurile strânse vor fi cheltuite pentru editarea broșurii „Cu bicicleta la școală” – ghid distribuit de echipa asociației noastre în cadrul programului cu același nume la Școala BateȘaua.

Hai la Valea Runcului să sprijinim inițiativele locale, să re-învățăm utilizarea calului și bicicletei pentru agrement, să intrăm în contact cu meșteșugurile și tradițiile locale!
Asociația BateȘaua are obiective majore în legătură cu aceste activități și pachetele noastre sunt gândite pentru a contribui la încurajarea localnicilor să investească în eco-turism de aventură, turism ecvestru și cicloturism. Avem parteneri și furnizori de servicii dispuși să respecte natura și liniștea, stilul rural și meșteșugurile. Valea Runcului este una dintre puținele văi sălbatice păstrate încă destul de bine, cu peisaje rurale, montane, idilice și nealterate.

drum forestier pe Valea Runcului

Superb drum forestier pe Valea Runcului!

Vilele din comuna Runcu, jud. Dâmbovița, au fost gândite şi amplasate special pentru oaspeţii de aventură călare, la poalele munților Leaota, la ieșirea din sat și la intrarea în pădure! Te aşteptăm împreună cu familia să vedeţi că am făcut tot ce a fost necesar pentru ca voi sau cei mici să aveţi cât mai multe posibilităţi de revenire la natură, la esențial și la puritate.

Pensiunea Plaiul Domnesc

Pensiunea Plaiul Domnesc

Primul weekend din luna mai veniți la Valea Runcului: 3 nopți de somn profund, de joi seara până duminică și 3 zile de aer pur, efort agreabil, socializare călare, masaje și de-tox (sună bine, știm…)!

La un cost de 600 lei / persoană, pachetul pregătit de echipa BateȘaua include:
3 nopți de cazare;
– toate mesele asigurate, intrare joi seara cu cină și ieșire duminică cu pranz (9 mese în total); meniurile sunt cât se poate de rustice și tradiționale, dar nu îi neglijăm pe vegetarieni sau vegani!
bicicletă de munte asigurată de noi, pentru ture offroad (pentru adulți sau copii) marca Cross, Merida, Corratec, Rock Machine (le puteți vizualiza AICI);
mașină de însoțire pentru turele lungi;
2 ghizi specializați în cicloturism și inițiere în “știința și tehnica pedalatului”.
Centrul de echitație Horse Spirit ne va sta la dispoziție pentru inițiere în farmecul călăriei și plimbări lejere. Cai de rasă, ponei superbi, mini-atelaje și o echipă de instructorițe cum rar ați întâlnit! Familia Vișan ne-a cucerit “pe vecie” (cum ar spune copiii amatori de desene animate traduse în grabă …:) Taberele organizate împreună cu ei au fost, sunt și vor fi extrem de atrăgătoare… căci facem echipă bună împreună!

01 – 03 mai 2015
În parteneriat cu cu Federația Bicicliștilor din România, pregătim cât mai multe propuneri de excursii și ture de weekend pentru amatori. Oferta actuală pentru un weekend cicloturistic la Valea Runcului vă scoate într-un mod inedit din rutina zilnică a afacerilor sau responsabilităților și vă eliberează de frustrarea aglomerației urbane.
Copiii voștri au nevoie de voi alături, să împărtășiți experiențele, aventurile și … efortul :)
Au venit cu noi în tabere, dar au suspinat după voi :) Iată ocazia perfectă să veniți acum împreună!

3 intr-o barca

3 intr-o barca

La doar două ore de București sau Brașov, de mers cu mașina pe drumuri naționale mai libere, complexul Plaiul Domnesc/Bianca este situat la capătul satului Runcu, unde începe drumul forestier spre masivul Leaota. Tradiţiile şi obiceiurile străvechi le puteţi cunoaşte din poveştile localnicilor, în cazul în care veți vizita artizani sau producători din zonă…

Condiții de participare / Detalii de plată:
Prin plata avansului de 50% se face rezervarea fermă. Avansul va fi plătit până cel târziu 15 martie.
Tranșa a doua (finală) va fi achitată până cel târziu 15 aprilie.
Avansul nu va fi returnat, în cazul în care vă răzgândiți în ultimul moment.
Returnarea avansului se poate face numai pentru cei care renunță PÂNĂ în data de 30 martie!

Atenție: NU este obligatorie participarea ambilor părinți! DOAR prezența unuia dintre părinți va fi suficientă pentru ca spiritul de familie să fie re/găsit!

Pensiunea-Bianca

Pensiunea-Bianca

Modalități de achitare:
– Numerar, la sediul nostru din Șos. Iancului 100. Sunați la 0722.736694;
– Prin bancă, cu OP, în contul asociației RO 91 RZBR 0000 0600 0521 3087, Raiffeisen Bank – Dorobanti, Bucureşti.
Pentru datele asociatiei click AICI:

Pensiunea-Plaiul-Domnesc

Pensiunea-Plaiul-Domnesc

 Detalii logistice:
– cine dorește să ajungă joi dimineața trebuie să ne anunțe în prealabil;
– pentru cei interesați, defalcarea costurilor este următoarea: 300 lei (casa și masa) + 300 lei (activități outdoor).
Participanții care posedă deja bicicletă, nu vor plăti decât 255 lei pentru activitățile outdoor! Transportul bicicletei la locație însă va rămâne în grija lor…
– Programul este fezabil
și oferta valabilă NUMAI pentru un grup minim 20 de participanți la activitățile de călărit și pedalat!
– În caz de vreme nefavorabilă, instructorii vă stau la dispoziție pentru activități. Refuzul de a nu ieși la activități vă aparține, dar acest aspect nu va genera returul banilor.

Sună la 0722 736694 pentru a primi detalii legate de program!
impreuna cu curaj!

impreuna cu curaj!

Pe plaiul haiducilor de altadata, langa vechiul drum al carelor domnesti care treceau hotarul din Țara Românească in Transilvania prin culoarul Rucăr-Bran, la doar 6 km de Fieni, troneaza doua locatii de vacanta, ca niste ascunzători dosite bine de agitatie: pensiunile Plaiul Domnesc și Bianca. Ajunși aici, aerul și locurile te fac să te simți ca un vechi boier de altădată, venit de la drumul lung al țării. Mirosurile de cal, de brad și de ciuperci te fac să lepezi grijile și să privești lumea altfel. Trebuie să încaleci cu hotărâre pentru a-ți da seama că „altfel se vede lumea de-acolo sus, din șa!”

manati caii, boieri mari!

manati caii, boieri mari!

În colaborare cu Federația Română de Ciclism, GeoBateȘaua (arbitru național de Ciclism) și Ștefan Solcan (fost campion la cursele de fond și ciclocross), pentru cei cu spirit competitiv vor organiza și concursuri „de casă” cum li se spune, pentru a stimula energiile și pentru a crește spectacolul! Copii sau părinţi, care pe care??? :)

Pentru cei/cele care fac efort prea mare, Silviu Hudini @ Wabi-sabi va oferi scurte sedinte de masaj Shiatsu, Reiki și de kinetoterapie…. bonus.

Refugiul BateSaua

Refugiul BateSaua