Căutare:

Căutare:

Evenimente SPECIALE Cursuri inițiere și perfecționare

Excursie călare la munte – de jumătate de zi

„Pentru că … meriți ceva mai mult?”

Deoarece ... poate te-ai săturat să te alinți doar cu prânzuri și cine selecte, boeme sau bahice... atunci când ai considerat că vrei să te recompensezi.
Sau pentru că ... poate te-ai săturat să te alinți doar cu bijuterii, ceasuri și accesorii scumpe... atunci când ai considerat că vrei să te recompensezi.
Și pentru că ... poate te-ai săturat să te alinți doar cu o zi liberă de stat acasă în pat, la o cafea bună (de pus pe Insta)... atunci când ai considerat că vrei să te recompensezi.

RIDING City-Breaks: BateȘaua la Potcoava, călare pe cai Haflinger!

NU te mai du doar la restaurant, atunci când vrei să faci cinste!!!
Eu am renunțat de mult să mai stau doar prin cluburi și restaurante când am de făcut o ‘ieșeală’ cu prietenii, când am de participat la un ‘business-lunch’ sau când am de sărbătorit o ‘încasare’.
Găsesc restaurante bune și în turele mele călare. Vino cu mine data viitoare!

RIDING City-Breaks: JOIA CĂLARE cu GeoBateȘaua

Propun grupuri mici, de prieteni pe gustul tău, în compania unor oameni care rezonează cu tine. Cu care poți intra în armonie…
Pentru mine contează calitatea atmosferei de grup, nu cantitatea participanților.
Dacă și pentru tine, fă un pas înainte!

excursii calare la munte.batesaua.potcoava.1

Tarife:
600 de lei/pers

Acest pachet de călărie durează jumătate de zi, și se desfășoară pe drumuri forestiere și poteci, pe dealurile împădurite de la poalele munților Leaota.

ALURA DE DEPLASARE: se va face pas, trap, galop, în funcție de experiența călăreților.

TARIFUL INCLUDE:
– un cal Haflinger pentru tine, timp de o jumătate de zi  / aventură (plus timpul necesar pregătirii calului și echipamentului propriu, pauze pe traseu, ședințe foto & video…))
– ghizi calificați FRTE pentru a însoți grupul
– toca de echitație (în cazul în care nu ai una personală)

DISPONIBILITATE:
Programul este disponibil doar în zilele de joi.

RECOMANDARE:
Trebuie să ai echipament adecvat pentru ture în natură, cu rucsac cu bretele la brâu și la piept.

Program: ajungem în jurul orelor 09.30 la pensiunea Potcoava, călăreții își pregătesc echipamentul personal de călărie (toca este obligatorie) și apoi harnașează caii. Plecarea călare o facem în jurul orei 10.00. La Cabana dintre Văi, dăm jos harnașamentele de pe cai, bușumăm caii, le dăm apă, fân și/sau grăunțe. La întoarcerea din tură, călăreții își curăță singuri caii și le asigură cailor masa de prânz, chiar dacă suntem și noi acolo pentru a da o mână de ajutor!
Abia după aceea, servim și noi masa la cabană, degustăm diferite surprize, solide sau lichide!!!!
În jurul orelor 15.00 – 16.00 plecăm iar călare spre pensiunea Potcoava, de unde ne luăm mașinile și fugim spre casele noastre.

Există și varianta de a ne lua prânzul în ranițe și să mâncăm la botul calului pe traseu… Călăreții vor primi ‘merinde’ la ei, din partea pensiunii.


La Cabana dintre Văi, vom (de)gusta „potcoave la grătar”,  vom înfuleca „pastramă bătută sub șa”, coarne de brânză de capră înCĂPĂȚÂNATĂ, toate asortate cu ceapă, usturoi, verdeață și legume de usturoi, udate cu apă de izvor, ceai HAIDUCESC  (zmeura, visine si tei)… sau nectarul semi-zeilor (reteta proprie). 

Facem și o vizită la mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de sus din munte. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Nota: programul este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copiii care au împlinit 12 ani, care au deja diploma de CĂLĂREȚ DE ARGINT de la FRTE .

tura ecvestra

REZERVĂRI & ÎNSCRIERI:
Plata se face în avans la Secretariatul Școlii BateȘaua sau în contul bancar.
Sunați la 0722736694 sau trimiteți mesaj la contact@batesaua.ro

ARGUMENT

Prin anii ’90, dădeam o fugă la Sinaia pentru o cafea la prânz, sau trăgeam o tură la Poiana Brașov pentru o cină la Coliba Haiducilor. Seara eram înapoi la București. Plecam cu mașina, stăteam la masă, ne întorceam cu mașina.
Prin anii 2000 dădeam o tură rapidă de biciclete pe ruta Azuga, Cabana Susai, Azuga. Pe seară eram deja înapoi în București la cârciumă, la petrecere sau la film. Plecam cu mașina, pedalam pe biciclete prin munți, ne întorceam cu mașina.
De prin 2010 încoace, fugim pentru o tură călare la munte spre Leaota. Plecăm cu mașina, călărim cai superbi prin munți, ne întorcem cu mașina.
Aș vrea să le numesc: RIDING City Breaks
Snap, pocnești o dată din degete și ești deja călare! Snap-Snap, pocnești de două ori din degete și ești deja înapoi acasă sau la birou!!

Geo BateȘaua – Președinte al asociației BateȘaua și al Federației Comercianților de Biciclete din România, Vice-Președinte al Federației Bicicliștilor din România:

„Am înființat în anul 2004 Asociația „BateȘaua SĂ PRICEAPĂ IAPA” pentru a promova mersul călare, turismul în șa, tradițiile și viața rurală. Vino cu noi! Altfel se vede lumea, de-acolo sus, din șa!”

Ionuț Popescu
, proprietarul Centrului Ecvestru și Fermei Potcoava, Vice-Președinte al Federației de Turism Ecvestru:

„Potcoava este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarbă verde, pădure fremătândă, animale blânde, miros de fân abia cosit, de fructe pîrguite.

Este o afacere de familie care dorește să ofere atât adulților cât și copiiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viață mai apropiat de cel al naturii, un spațiu în care agitația și neliniștea să fie înlocuite cu emoție și încredere în sine și în viitor.

În turele călare, ne propunem să înlocuim comunicarea bazată pe tehnologie artificial-inteligentă cu interacțiunea directă între ființele vii.

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.