Căutare:

Căutare:

Proiecte RADIO

LUNA CADOURILOR este LUNA CONCURSURILOR la Radio NOVA22

LUNA CADOURILOR este LUNA CONCURSURILOR la Radio NOVA22, în emisiunea lui Geo Ratonul „CÂND ȚI-E LUMEA MAI DRAGĂ (decât mie…)” !!!!

CONCURS >> București, Ilfov și împrejurimi

NU rata emisiunea asta: „CÂND ȚI-E LUMEA MAI DRAGĂ (decât mie…)”
O poți asculta în fiecare sâmbătă și duminică la orele 21.00 în sus, spre noapte…
Sâmbăta asta asculți emisiunea în premieră, duminica asta asculți în reluare ediția de sâmbăta trecută.
www.radionova22.ro

În luna decembrie voi prezenta în parteneriat cu magazinul La Maison Du Savon De Marseille – Bucuresti, cinci cărți scrise de unul dintre autorii mei preferați, PETER MAYLE.
Câte o carte în fiecare ediție de sâmbătă a emisiunii „CÂND ȚI-E LUMEA MAI DRAGĂ (decât mie…)”
Subiectul principal: Provence, și farmecul ei.
Temele principale: parfumuri, arome, gastronomie, rețete, obiceiuri, tradiții.

REGULI de participare:
1. FOLLOW (urmărește):
FB:
– @radionova22.ro
– @MaisonDuSavonBucuresti
INSTAGRAM:
– @radionova22
– @MaisonDuSavonBucuresti
2. LIKE și COM la acest mesaj (post)

💎 1 câștigător.
💎 Concursul se derulează doar pe durata emisiunii în direct. La finalul emisiunii, voi anunța prin WApp pe cea / cel care a câștigat.

MECANISMUL CONCURSULUI NOSTRU:
Ascultă sâmbătă seară, de la orele 21.00 în sus… spre noapte, emisiunea „CÂND ȚI-E LUMEA MAI DRAGĂ… decât mie?”.
Răspunde apoi la întrebarea asta extrem de simplă: ‘Care este titlul cărții prezentate de GeoRatonul în emisiune?’
Trimite răspunsul prin WApp la 0722736694. Adaugă numele tău complet și numele / avatarul de la FB sau Instagram.
Primul răspuns corect câștigă!
Atenție: concursul se adresează doar celor care pot ridica premiul direct de la sediul magazinului La Maison Du Savon De Marseille – din București, str. Doctor Dumitru Râureanu nr. 4.
Eu transmit numele tău celor de la magazin iar tu te vei prezenta acolo cu buletinul / cardul de identitate, pașaportul, talonul de pensie sau certificatul de naștere.
Concursul se adresează oricui, orice vârstă ai avea :)

Concursul va fi organizat DOAR în cele 5 zile de sâmbătă ale lunii DECEMBRIE (3, 10, 17, 24 și 31 decembrie)!!!
Timp limită pentru trimiterea răspunsului corect la numărul meu de telefon este finalul emisiunii din seara respectivă. Când emisiunea se termină, timpul expiră. Ca la o lucrare de control sau un ‘extemporal’ din vremea mea :)
Timp limită pentru ridicarea premiului este luna decembrie 2022. Dacă până la data de 31 decembrie, ora 3 PM (ora de închidere a magazinului La Maison Du Savon De Marseille – din București) nu ai ridicat premiul, în 2023 nu vei mai putea beneficia de el.
Dacă nu ai cum să ridici, mă suni și căutăm o soluție. NU trimit prin curier!

 

Cele 5 PREMII / cadouri:
5 pachete care conțin: 1 săpun cu unt de karite „Provence”, un săpun tradițional de Marsilia de la săpuneria ‘Fer a Cheval’ (cu potcoava 😊), 1 cremă pentru mâini de la ‘Madmoiselle Provence’ și 1 parfum de lavandă pentru pernă, de la ‘Les Bouquet du Ventoux’ din Provence.
Atentie: nu vom înlocui premiile cu contravaloarea lor în bani.

Ce este emisiunea asta: „CÂND ȚI-E LUMEA MAI DRAGĂ (decât mie…)”
O poți asculta în fiecare sâmbătă și duminică la orele 21.00 în sus, spre noapte…
Sâmbăta asta asculți emisiunea în premieră, duminica asta asculți în reluare ediția de sâmbăta trecută.
www.radionova22.ro

În anii 1991-92 realizam la Radio Nova 22 emisiunea „LA-NCEPUT A FOST CUVÂNTUL – o emisiune a Ratonilor” (GeoRatonul și CriRatonul), bazată pe asocierea dintre cuvinte și melodii, texte și sunete, literatură și muzică. Îmbinam armonios cu tot felul de piese mai cunoscute sau nu, diferite pasaje, fragmente din proză sau poezie. Au trecut peste 30 de ani de atunci…📻
Întotdeauna mi-a plăcut nu numai să citesc, dar să și recomand cărțile mele preferate … prietenilor. 🎙📚
Iată că acum șansa mi-a surâs din nou în 2020, și tot la Radio Nova 22, iar eu sunt încântat să îți fac lumea mai dragă cu recomandări de muzică și literatură.
Doar că acum recomand DOAR o carte în fiecare emisiune.
Eu îți citesc sau îți interpretez câteva fragmente de carte printre cântece.
„Dacă îți place, fă rost de carte și citește singur mai departe!” 🙂

 

PETER MAYLE a fost un scriitor britanic cunoscut mai ales pentru seria de cărți despre Provence. A locuit împreună cu soția în Lourmarin, localitate situată în Luberon din regiunea Provence, Franța.
Scriitorul englez a fost numit, în 2002, Cavaler al Legiunii de Onoare pentru contribuția adusă culturii franceze. Peter Mayle a lucrat în publicitate, înainte să facă trecerea spectaculoasă la cartea de memorii și călătorii „Un an în Provence“. Cele mai multe cărți ale sale se petrec în Franța. Iată câteva dintre acestea: „Provence de la A la Z“, „Din nou în Provence“, „Provence pentru totdeauna“, „Un an bun“, „Lecția de franceză“, „În căutarea lui Cézanne“, „Hoțul de vinuri“, „Viață de câine“. Cartea sa, „Un an bun“, a fost ecranizată în 2006 (cu Russell Crowe și Albert Finney în disribuție), de Ridley Scott, un alt englez îndrăgostit de Provence.

Cum să recunoști adevăratul săpun de Marsilia
Termenul „Săpun de Marsilia” nu are o denumire protejată. Este dificil pentru consumatori să distingă adevăratul de fals printre produsele vândute pe piață.

Unele așa-numite săpunuri „Marsilia” sunt produse în străinătate și nu în Provence. În plus, conțin grăsimi animale și aditivi chimici.

‘‘La recette d’un savon de Marseille c’est simple : un peu d’eau, un peu d’huile, une pincée de soude, une pincée de sel, et beaucoup d’amour.’’
Michel Bianconi, Maître savonnier

Nerăbdătoare să păstreze rețeta tradițională 100% vegetală pentru săpunul de Marsilia adevărat, La Maison du Savon de Marseille se alătură în parteneriat cu Savonnerie du Fer à Cheval pentru a prezenta noua sa gamă de săpunuri de Marsilia autentice fabricate în Provence.

Această autenticitate este garantată de eticheta „Săpun de Marsilia” creată de Uniunea Profesioniştilor din Săpun de Marsilia, o asociaţie creată în 2011 pentru a apăra, promova şi face cunoscut săpunul autentic de Marsilia.

Eticheta „Savon de Marseille” este emisă de Uniunea profesioniștilor săpunului de Marsilia companiilor situate într-o anumită zonă geografică și respectând un proces de fabricație definit într-o cartă. Companiile sunt verificate anual în timpul unui audit.

„Rețeta originală”:
– Exclusiv uleiuri vegetale
– Fără arome
– Fără coloranți
– Fara produse sintetice

Fabricarea săpunurilor: în 5 pași cheie

1. L’empâtage – Saponificarea sau producerea pastei de săpun
Uleiurile vegetale şi soda se fierb, în cazan, timp de mai multe ore, la temperatură ridicată. Sub acțiunea sodei și a căldurii, uleiurile se transformă în pastă de săpun.

2. Le relargage – Separarea
Această etapă constă în adăugarea de sare de mare în pasta de săpun, pentru a declanșa o reacție de separare a săpunului: glicerina și leșia (apa+soda) se vor decanta pe fundul vasului. Tot în această etapă, amestecul se separă și de o parte din apa pe care o conține.

3. La cuisson – Fierberea
Acest pas permite transformarea completă a materiei grase folosite, în săpun.

4. Le lavage – Spălarea
Pasta de săpun este rafinată prin spălare, eliminând glicerolul, impuritățile și acizii grași nesaponificați. În etapa spălării se elimină impurităţile prezente în pasta de săpun, cu ajutorul unei soluţii de clorură de sodiu.

5. La liquidation – Lichefiere
Este faza de tranziţie de la structura cristalină a săpunului către faza netedă a acestuia și se realizează prin adăugarea de apă pură saturată în clorură de sodiu. Acest pas îndepartează ultimele impurități, soda și o parte din glicerina obținută în urma saponificării. Săpunul rezultat este hidrofug (nu absoarbe apa și se topește foarte greu), este fin, pur și foarte concentrat în acizi grași (de regulă 72%), caracteristici care au construit reputația săpunului tradițional de Marsilia.

Aceste operațiuni diferite durează între o săptămână și zece zile.

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.