Tabere BateȘaua
Tabără: “BATE ȘAUA!” la Pensiunea ‘Potcoava’
Asociația BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA dezvoltă în taberele de vară programe educative pentru copii, de dezvoltare personală și educație outdoor!
Formula originală propusă de noi include un ansamblu de activități care țin copilul mereu activ, interesat și implicat: echitație, voltije, turism ecvestru, montainbiking, creativitate, tehnica echilibrului, supraviețuire și orientare în natură, spirit de echipă, comunicare, interpretare, teatru și lectură… Activitati de izometrie, stretching si echilibru pentru a evita accidentarile si a antrena muschii posturali.
[câteva exercitii de tehnica echilibrului sunt extrem de utile]
Se adreseaza copiiilor cu varsta intre 9 si 14 ani, cu o conditie fizica buna (va fi necesara o adeverinta de la medic).
Vârste:
9 -14 ani
Perioada:
29 octombrie – 03 noiembrie 2023

COST Tabără:
Tarif: 2550 lei/copil/pachet 5 nopti
Pentru rezervarea fermă a unui loc se va achita taxa de participare INTEGRAL în avans la Secretariatul Școlii BateȘaua.
Tariful NU include consumatie de la bar, transport până și de la Potcoava!
Nota:
Jurnalul de Calarie nu este inclus. Copiii care au jurnal deja completat de Scoala BateSaua, sau Potcoava, sau alt centru de echitatie membru FRTE, il vor putea folosi pe parcursul taberei. Cei interesati pot achizitiona jurnalul de la receptia Potcoava.
Sesiunile de tabara se organizeaza pentru minimum 14 participanti.
Daca nu se intruneste acest numar, suma achitata în avans va fi returnata.
Nota: Recomandam ca toti participantii sa vina cu echipament propriu de calarie: toca, ghete de calarie, manusi si jambiere.
Locație: pensiunea POTCOAVA de 4 **** / in nordul judetului Dambovita, la poalele muntilor Leaota.
Pensiunea este asezata pe platoul unui deal de la maginea comunei Runcu, la o distanta de 32 km fata de Targoviste, 35 km fata de Sinaia, 78 km fata de Ploiesti, 81 km fata de Brasov, 102 km fata de Pitesti si 115 km fata de Bucuresti. De sus din deal nu vedem aceste orase, slava Domnului, dar cu siguranta vedem dealurile din imprejurimi si crestele muntilor din zare, cu paduri si pajisti care dau copiiilor acel sentiment de libertate si energie pozitiva!
ACTIVITĂȚI SPORTIV-EDUCATIVE
Nu este necesara experienta in echitatie, insa este recomandat ca participantii sa fi avut contact cu caii.
Urmam programul de formare in calarie al FRTE, cu posibilitatea pentru cei interesati de a da examentul pentu Calaret de Bronz sau de Argint la finalul taberei, in functie de nivelul de experienta al fiecarui participant.
[ facem si antrenamente tip ‘working equitation’ pentru avansati]
Minimum 2 ore lucru cu caii zilnic, lectii sau drumetii calare, si multe alte ore in compania cailor si a celorlalte animale de la ferma Potcoava.
Activitatea de echitatie se va recapitula la finalul fiecarei zile, cand vor fi completate si Jurnalele de Calarie
Introducere in working equitation, pentru cine vrea si poate.
Hranim caii, ii luam si ii conducem inapoi pe pasune, ii curatam, invatam harnasamentul, totul sub supravegherea echipei de instructori @Potcoava și @Scoala BateSaua
Instructori si cai pregatiti cu renumitul specialist in dresaj natural Miron Bococi.
ATELIERUL “ECHITAŢIE” (iniţiere în călărie şi comunicarea cu caii):
Include: module de lucru în manej (prin care copiii vor învăţa NU doar tehnica de călărie, cât mai ales ce înseamnă controlul relaţiei cu calul, hrănirea, curăţenia, harnaşamentul; vor învăţa şi ce înseamnă spiritul de echipă, sprijinul reciproc şi încurajarea)
- modulul de ‘comunicare’ / tipuri de comenzi;
- modulul de ‘harnaşare’ / pe diferite tipuri de harnaşamente, frâie, dârlogi;
- modulul de ‘încălecare’ / urcare şi coborâre în/din şa, diferite moduri de deplasare.
Imagini din Taberele BateȘaua anterioare, AICI!
ATELIERUL “OFF-ROAD CYCLOTOURISM & MOUNTAIN BIKING” (CICLOTURISM ŞI PEDALARE MONTANĂ) / (ture pe traseu şi iniţiere în manevrarera bicicletelor)
Include: antrenament în poligon și traseu
Este unul dintre cele mai complexe programe, deoarece include totul la un loc: orientare turistică, echilibru fizic şi mental, aventură în echipă şi evoluare individuală. Acest atelier ne permite să punem în practică, la cu totul alt nivel, tot ceea ce au învăţat copiii la atelierele clasice.
Activităţile se desfăşoară în cadru natural, pe trasee cu dificultate minimă și riscuri inexistente, sub stricta supraveghere a instructorilor.
Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI:
ATELIERUL “A WHACK ON THE SIDE OF YOUR MIND” (O PALMĂ PE CEAFA MINŢII) DE COMUNICARE, CREATIVITATE ŞI DEZVOLTARE A IMAGINAŢIEI
Include: activităţi teoretice şi practice de stimulare a creativităţii prin desen și fotografie.
- Prin activităţi de genul “Photo Voice” copiii vor căpăta noţiuni de bază pentru dezvoltarea abilităţii de comunicare personală şi exprimare creativă utilizând fotografia.
- Prin activităţi de genul “Unlock your mind for innovation” (Descătușează-ți mintea pentru inovație), copiii vor exersa tehnica de a produce idei pentru a găsi soluţii la diferite provocări.
- Prin metoda “Light the Creative Spark” (Scapără scânteia creativă), copiii află că de multe ori nu doar cunoştiinţele aprofundate sunt o soluţie, avem nevoie şi de intuiţie.
Sunt asigurate materiale didactice (laptop, aparat foto, hârtie şi creioane etc).
Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI!
ATELIERUL “bushcraft skills” (TEHNICI DE SUPRAVIEŢUIRE ÎN NATURĂ)
Include: 2 expeditii & 1 initiere „sub cerul liber” / Trasee de orientare turistică
Expeditia (in teren) [durata 2-3 ore / dus – intors] = consta in demonstratie practica pentru identificarea tipului de traseu (drum comunal, satesc, drum forestier, poteca: fiecare cu caracteristicile si problemele proprii), impartirea responsabilitatilor si comunicarea in grup (rolul liderului, deschizatorul de coloană, închizătorul de coloană, ghidul, cărăuşul, asigurarea la coardă etc), evaluarea duratei in functie de lungime si dificultate (ce reprezinta panta, obstacolele, pauzele necesare, răsăritul şi apusul), tipurile de genţi si rucsaci pentru transportul bagajului, tipurile de încălţaminte şi îmbrăcăminte adecvate + introducere teoretica în:
- orientare in traseu, pe vreme rea, prin ploaie
- orientare in traseu, pe timp de noapte … desfășurată în timpul zilei :)
- orientare prin padure
Cursul de initiere (in curtea taberei):
- montarea si amplasarea cortului, construire adapost de vant si ploaie, elemente de siguranta intr-o tabara (protectie impotriva animalelor salbatice, impotriva intemperiilor, avalanse etc, tipuri de semnale de alarma)
- metode de a face focul, procurarea/sterilizarea apei de baut
- tehnici de gatit in aer liber si modalitati de a manca sanatos (+ 3 retete recomandate), medicina naturista (+ 3 retete recomandate)
Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI!
[taberele organizate in colaborare de Scoala BateSaua si Potcoava sunt foarte populare
Pensiune completa (3 mese pe zi, intrare cu cina in prima zi, pranz in ziua de check out):
mancare sanatoasa ca sa mentina ridicat nivelul de energie!
Servicii de cazare 5 nopti in camere cu 3 sau 4 locuri, in functie de disponibilitate.
Foc de tabara la final de tabără! :)
Menționați numele și perioada, când faceți rezervarea!
Vă aşteptăm, vă urăm succes şi vă garantăm distracţie plăcută!
Cei interesați ne pot urmări proiectele AICI.
GeoBateŞaua [Presedinte Asociatia « BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA »]
contact@batesaua.ro
www.batesaua.ro
https://www.facebook.com/ScoalaBateSaua
0722736694