Căutare:

Căutare:

Tabere BateȘaua

Tabara “BATE ȘAUA!” la Pensiunea ‘Potcoava’ 25 august – 30 august

Perioada:25 august - 30 august 2019

Asociația BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA dezvoltă în taberele de vară programe educative pentru copii, de dezvoltare personală și educație outdoor!

Formula originală propusă de noi include un ansamblu de activități care țin copilul mereu activ, interesat și implicat: echitație, voltije, turism ecvestru, cicloturism, montainbiking, creativitate, tehnica echilibrului, supraviețuire și orientare în natură, spirit de echipă, comunicare, interpretare, teatru și lectură…

Vârste:
8 -14 ani

Perioade 2019:

25 august (duminică) – 30 august (vineri)

Se asigură transport cu autocar pe ruta București – Runcu și retur.
Preluarea / predarea copiiilor se face dintr-o locație pe care o vom stabili de comun acord.

COST Tabără: 1750 lei / copil (pachet 5 zile / 5 nopţi)

ACHITAȚI: în numerar, sau în contul asociatiei „BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA”

RO 91 RZBR 0000 0600 0521 3087, Raiffeisen Bank – Dorobanti, Bucureşti

Locație: pensiunea POTCOAVA de 4 **** / in nordul judetului Dambovita, la poalele muntilor Leaota.
Pensiunea este asezata pe platoul unui deal de la maginea comunei Runcu, la o distanta de 32 km fata de Targoviste, 35 km fata de Sinaia, 78 km fata de Ploiesti, 81 km fata de Brasov, 102 km fata de Pitesti si 115 km fata de Bucuresti. De sus din deal nu vedem aceste orase, slava Domnului, dar cu siguranta vedem dealurile din imprejurimi si crestele muntilor din zare, cu paduri si pajisti care dau copiiilor acel sentiment de libertate si energie pozitiva!

În incinta complexului avem: manejul, grajdurile, poienile de pe dealurile din Runcu, trasee de cicloturism pe drumuri asfaltate sau pe drumuri sătești. Rupţi de zgomot, de trafic, de poluare … aici avem suficiente alternative pentru „integrarea în natură”.

ACTIVITĂȚI SPORTIV-EDUCATIVE

Detalii:

1. ATELIERUL “ECHITAŢIE” (iniţiere în călărie şi comunicarea cu caii):

Include: module de lucru în manej (prin care copiii vor învăţa NU doar tehnica de călărie, cât mai ales ce înseamnă controlul relaţiei cu calul, hrănirea, curăţenia, harnaşamentul; vor învăţa şi ce înseamnă spiritul de echipă, sprijinul reciproc şi încurajarea)

 • modulul de ‘comunicare’ / tipuri de comenzi;
 • modulul de ‘harnaşare’ / pe diferite tipuri de harnaşamente, frâie, dârlogi;
 • modulul de ‘încălecare’ / urcare şi coborâre în/din şa, diferite moduri de deplasare.

2. ATELIERUL “AUTO-CONTROL” (dezvoltarea curajului şi stăpânirii de sine):

Include: 2 module cu tehnici de căţărare si echilibristica  (prin care copiii vor învăţa NU doar tehnica de căţărare, cât mai ales ce înseamnă controlul echilibrului, controlul gravitaţiei, controlul prinderii şi asigurării; vor învăţa şi ce înseamnă spiritul de echipă, sprijinul reciproc şi încurajarea)

 • modulul de ‘echilibru’ / pe slack-line (bandă tensionată întinsă la înălţimi diferite, de la 0,5m la 1m), cu asigurare;
 • modulul de ‘căţărare’ / pe diferite tipuri de scări de sfoară şi coardă, cu asigurare;
 • modulul de ‘gravitaţie’ / urcare şi coborâre în rapel, cu asigurare.

Programul se împarte în 3 secţiuni distincte, se asigura materialele (echipament alpinism, slack line, căşti protecţie) si 2 instructori.
Activităţile se desfăşoară în aer liber în pădurile din împrejurimi, pe tulpinile copacilor. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se amenajează în poienile din vecinătatea pensiunii, NU stânci sau pereţi verticali.

Imagini din Taberele BateȘaua anterioare, AICI!

3. ATELIERUL “OFF-ROAD CYCLOTOURISM & MOUNTAIN BIKING” (CICLOTURISM ŞI PEDALARE MONTANĂ) / (ture pe traseu şi iniţiere în manevrarera bicicletelor)

Include: antrenament în poligon și traseu

Este unul dintre cele mai complexe programe, deoarece include totul la un loc: orientare turistică, echilibru fizic şi mental, aventură în echipă şi evoluare individuală. Acest atelier ne permite să punem în practică, la cu totul alt nivel, tot ceea ce au învăţat copiii la atelierele clasice.

Activităţile  se desfăşoară în cadru natural, pe trasee cu dificultate minimă și riscuri inexistente, sub stricta supraveghere a instructorilor. Se asigură echipament complet şi protecții (bicicletă, cască).

Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI:

Tabere BateSaua vara copii biciclete ciclism cicloturism

4. ATELIERUL “A WHACK ON THE SIDE OF YOUR MIND” (O PALMĂ PE CEAFA MINŢII) DE COMUNICARE, CREATIVITATE ŞI DEZVOLTARE A IMAGINAŢIEI

Include: activităţi teoretice şi practice de stimulare a creativităţii prin  desen și fotografie.

 • Prin activităţi de genul “Photo Voice” copiii vor căpăta noţiuni de bază pentru dezvoltarea abilităţii de comunicare personală şi exprimare creativă utilizând fotografia.
 • Prin activităţi de genul “Unlock your mind for innovation” (Descătușează-ți mintea pentru inovație), copiii vor exersa tehnica de a produce idei pentru a găsi soluţii la diferite provocări.
 • Prin metoda “Light the Creative Spark” (Scapără scânteia creativă), copiii află că de multe ori nu doar cunoştiinţele aprofundate sunt o soluţie, avem nevoie şi de intuiţie.

Sunt asigurate materiale didactice (laptop, aparat foto, hârtie şi creioane etc).

Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI!

tabere batesaua vara copii comunicare dezvoltare personala

5. ATELIERUL “IN THE SPOTLIGHT” DE TEATRU

Include: activităţi teoretice şi practice de stimulare a creativităţii prin scenaristică, interpretare scenică, artă teatrală, coregrafie și muzică.

6. ATELIERUL “bushcraft skills” (TEHNICI DE SUPRAVIEŢUIRE ÎN NATURĂ)

Include: 2 expeditii & 1 initiere „sub cerul liber” / Trasee de orientare turistică

Expeditia (in teren) [durata 2-3 ore / dus – intors] =  consta in demonstratie practica pentru identificarea tipului de traseu (drum comunal, satesc, drum forestier, poteca: fiecare cu caracteristicile si problemele proprii), impartirea responsabilitatilor si comunicarea in grup (rolul liderului, deschizatorul de coloană, închizătorul de coloană, ghidul, cărăuşul, asigurarea la coardă etc), evaluarea duratei in functie de lungime si dificultate (ce reprezinta panta, obstacolele, pauzele necesare, răsăritul şi apusul), tipurile de genţi si rucsaci pentru transportul bagajului, tipurile de încălţaminte şi îmbrăcăminte adecvate + introducere teoretica în:

 • orientare in traseu, pe vreme rea, prin ploaie
 • orientare in traseu, pe timp de noapte … desfășurată în timpul zilei :)
 • orientare prin padure

Cursul de initiere (in curtea taberei):

 • montarea si amplasarea cortului, construire adapost de vant si ploaie, elemente de siguranta intr-o tabara (protectie impotriva animalelor salbatice, impotriva intemperiilor, avalanse etc, tipuri de semnale de alarma)
 • metode de a face focul, procurarea/sterilizarea apei de baut
 • tehnici de gatit in aer liber si modalitati de a manca sanatos (+ 3 retete recomandate), medicina naturista (+ 3 retete recomandate)

Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI!

Pentru rezervare și modalități de plată, puteți consulta pagina dedicată AICI.
Menționați numele și perioada, când faceți rezervarea!

Vă aşteptăm, vă urăm succes şi vă garantăm distracţie plăcută!

Cei interesați ne pot urmări proiectele AICI.

GeoBateŞaua [Presedinte Asociatia « BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA »]
contact@batesaua.ro

www.batesaua.ro
https://www.facebook.com/ScoalaBateSaua
0722736694

Înscrie-te la această tabără

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.