Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare

Ai copil foarte mic. Renunti la bicicleta?

scaun_bicicleta_casca_protectie_batesaua_inchiriere

O poezie… asta înseamnă aventura de a pedala cu lăstarii care înmuguresc pe ramurile familiei tale! Un vis împlinit! O amintire de neuitat!

Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții seama când te decizi să pedalezi cu copiii foarte mici, prin oraș sau prin împrejurimi, care în final îți vor ‘ajusta’ trusoul adecvat de echipamente și accesorii.  Ai cumva de gând sa împarți toate astea cu partenera/ul, vei avea ajutor la luatul de acasă și adusul acasă, cât de departe poți pedala și ce buget ai? Destule întrebări te apasă, hai sa le răspundem pe rând!

Pentru ture scurte, urbane sau nu, cu un bebeluș de 1-3 ani, un scaun de copil montat pe o bicicleta de oraș, de munte sau de touring este o soluție foarte convenabilă. La magazinele din București găsești de toate felurile mai nou: scaune de cadru sau de ghidon, pentru bebeluși, care se montează în fața bicicletei pe ghidon, sau scaune de spate, care se montează pe tubul cadrului în care intră tija șeii. Există modele la prețuri între 170 și 400 de lei, cu tot cu piese de schimb care se vând uneori separat.

  1. Se fixează pe tubul frontal (Handlefix). Utilizarea este acceptată de la 9 luni până la maxim 3 ani. Greutatea maximă suportată: 15 kg. Au centură de siguranţă (necesită o singură mână pentru acţionare) și suport reglabil pentru picioare. Cadrul este din plastic (se curăţă ușor), cu fante mari de aerisire și dacă îl cumperi de la producători serioși, nu conţine substanţe periculoase. Majoritatea au acum inserţii de burete lavabil.
  2. Modelele mai sofisticate, cele de spate, au centură de siguranţă în cinci puncte (se acţionează cu o singură mână). Suport de picioare cu înălţime reglabilă. Se montează sigur și rapid, cu sistem de prindere rapidă. Montabil pe tijă de ghidon tradiţională. Au și un ghidon cu manșon moale, pentru copii. Inserţii detaşabile din burete ce se pot spăla. Sistem antifurt cu închizătoare.  De la vârsta de 3 ani până la 6 ani (maxim 22 kg). Garanţie: 5 ani.

 

Găsești și la BateȘaua – Centru Închiriere Biciclete și Accesorii și scaune de spate, care se montează la spatele bicicletei, la tariful de 15 de lei / zi. Aceste modele transportă copii de pana la 22 kg, potrivite unor vârste de maxim 6 ani… Iată ce beneficii au:

– Barete de siguranță ajustabile,
– Suportul tălpilor reglabil pe înălțime,
– Cadru comod, cu pernuțe și bine ventilat.

Daca vei “împărți” scaunul cu jumatatea ta de familie, este de preferat să cumperi două suporturi de prindere si să le montați la fiecare dintre părinți pe bicicleta proprie. Astfel nu veți mai pierde timp mutând mereu montura respectivă. Sau vă adăugați șansa de a schimba rolurile des, și asta contribuie mult la confortul unei astfel de excursii în familie.

Dacă te pregătești să pleci cu curaj în ture mai lungi, remorca este o opțiune demnă de luat în seamă, mai ales dacă ai unde să găsești șosele lungi, ne-aglomerate. Iată cum îi vei oferi copilului posibilitatea să doarmă sau să stea la adăpost de soare, vânt și ploaie. Mai au si alt avantaj la destinatie: se pot transforma în compartiment de depozitare a bagajelor. O remorcă bună, de marcă, te costă în jur de 1500, 1750 lei. Închirierea ei o poți face la noi pentru numai 100 lei / zi, sau chiar mai puțin dacă o iei pentru toată vacanța!

Remorcile sunt bune până copilul face 4-5 ani. Apoi va fi prea mare pentru a mai sta acolo înghesuit. Există și modele de remorci care pot transporta doi copii mici.

Tandem_semibicicleta_batesaua_inchiriere

O altă soluție inteligentă pentru turele lungi ar fi sa iei o ‘bicicleta trailer’, care se atașează de bicicleta părintelui/adultului. Acestea sunt de fapt jumătăți de biciciclete, având doar roata de spate cu șa și ghidon fix, care nu permite controlul direcției, la fel ca la bicicletele tandem. Cadrul bicicletei se prinde fix prin țeava lor de cadru de tija de șa de la bicicleta ta. Ele conferă un confort sporit unui copil de 6-7 ani la turele lungi, având o poziție dreaptă și posibilitatea de a pedala, lucru care îți crește și ție randamentul! Un alt avantaj este că bicicleta trailer (semi-bicicleta) poate fi demontată destul de simplu de la bicicleta ta, și mutate la bicicleta soției / sau soțului, după caz. Familiștii cară după ei atât bagajele proprii, cât și bagajele copiilor, așa că fiecare decide ce anume cară. Decizia mai este luată și prin implicarea copilului, care preferă de multe ori să pedaleze cu părintele care îi oferă aventuri mai incitante …

La Centrul nostru de închiriere găsești și remorci (100 lei/zi), și trailere (25 lei/zi) și biciclete tandem (100lei/zi). Ne poți suna la 0722736694 sau ne scrii la contact@batesaua.ro.

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.