Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

GeoBateȘaua la „Urban Up Grows Up – Tineri cetățeni pentru mediul construit”

GeoBateȘaua, în numele Asociației BATE ȘAUA SĂ PRICEAPPĂ IAPA susține Proiectul „Urban Up Grows Up – Tineri cetățeni pentru mediul construit”

Proiectul: Urban Up Fellowship

În 2022 Asociația De-a Arhitectura continuă cu a treia ediție programul „Urban Up” început în 2017. Anul acesta De-a Arhitectura a invitat studenții/masteranzii/doctoranzi (la arhitectură, urbanism, construcții, sociologie, antropologie și științe politice, psihologie și științele educației, jurnalism sau alte domenii) la „Urban Up Fellowship” să creeze împreună scenarii și materiale suport pentru activități care să fie interesante pentru liceeni.

 

Vrei să trăiești într-o societate cu cetățeni care își cunosc drepturile, care contribuie la influențarea deciziilor publice și la crearea unor orașe mai prietenoase? Vrei să ai posibilitatea să contribui cu viziunea ta la formarea unor tineri care știu care sunt mecanismele prin care se transformă mediul lor de viață și care se pot implica ulterior mai eficient în aceste transformări? 

 

Dacă ești interesat de viața orașului te invităm alături de noi, Asociația De-a Arhitectura, să facem împreună mai multă educație de mediu construit în licee, în instituții publice sau private de cultură, la evenimentele comunităților locale, în publicații diverse, etc.” – aceasta a fost invitația adresată de asociație tinerilor.

 

Înscrierile în proiect au fost deschise până pe 3 aprilie 2022, De-a Arhitectura propunându-și să aibă alături 20 de studenți (dintre care 5 locuri le-au fost oferite studenților de la facultăți din afara Bucureștiului) dornici să participe la co-crearea unor ateliere de pedagogie urbană dedicate liceenilor care vor participa la toate cele 3 module din programul de fellowship: Modul 1, 6-8 mai 2022,

atelier de 3 zile în București, la ExpoHUB OARB/Casa OAR București, în cadrul căruia participanții se vor cunoaște mai bine, vor povesti despre ce îi leagă, despre viziunea lor pentru orașe sustenabile (prospere, incluzive, verzi), se vor forma echipele și se vor exersa pe scenarii de pedagogie urbană care sunt deja în portofoliul Asociației De-a Arhitectura.

 

În cadrul Modulului 1, cea de-a doua zi a fost dedicată schimbului de experiențe, iar De-a Arhitectura a dorit să le dea posibilitatea participanților să se familiarizeze cu inițiative, idei și experiențe din comunitate, astfel încât să-și îmbogățească referințele pentru obiectivele activităților destinate liceenilor. Au raspuns pozitiv invitației De-a Arhitectura: Cătălin Alexandru Cicioiu (Hai cu Bicla), George Culda (Bate șaua să priceapă iapa), Claudian Doboș (The Legacy Bucharest), Maria Drăghici (Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu), Mihnea Ghilduș (DIZAINĂR), Dorothee Hasnaș (112 Patrimoniu, uranusacum.ro, forturi.ro), Maria Neneciu (Cartierul Creativ), Claudia Pamfil, Ilinca Pop, Iris Popescu (AMAis), Rodica Săvulescu (Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu), Ileana Szasz (Asociația Vira), Irina Zamfirescu (ActiveWatch).

 

Modul 2, 27-29 mai 2022, atelier hibrid (de 3 zile) în cadrul căruia echipele formate la Modulul 1 vor experimenta, vor aduce pe masă resursele și ideile lor și vor crea activitățile pentru liceeni.

 

Modul 3, iunie 2022, înseamnă pilotarea activităților co-create împreună de mentori și participanți în București și în țară (Street Delivery/atelier extracurricular în fostul lor liceu/evenimente culturale etc).

 

La fellowship s-au înscris 31 de studenți, iar pe 17 și 18 aprilie aceștia au fost invitați la interviuri online cu mentorii De-a arhitectura pentru a se cunoaște. Mentorii Urban Up Fellowship sunt: Vera Marin și Florin Rădulescu în echipă cu Antonia Panaitescu; Ioana Micleușanu în echipă cu Gabriela Anghel; Monica Mureșanu și Miruna Grigorescu în echipă cu Cristina Dumitrescu; Oana Pavăl în echipă cu Maria Duda și Răzvan Voinea; Oana Valentina Suciu în echipă cu Diana Stancu.

 

Programul „Urban Up Fellowship” a devenit realitate în acest an prin efortul tuturor înotătorilor de la Swimathon București 2021, eveniment organizat de Fundația Comunitară București, și prin munca de convingere dusă tot anul trecut de reprezentantele De-a arhitectura, Corina Croitoru și Aleca Bunescu, la Cercul Donatorilor 2021, eveniment organizat de Romanian Diaspora Funding Network (RDFN). Le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte și, mai ales, le suntem recunoscători donatorilor care au crezut în propunerea noastră de a aduce studenții mai aproape de liceeni, ca mentori.

 

Cine este Geo BateȘaua?

Jumătate moț si jumătate prahovean, nascut, educat si specializat in mediul urban bucurestean, scenarist, specialist in comunicare, mass-media, organizare de evenimente speciale si turism de aventura, ambasador al bicicletei in tara noastra de prin anii 2001-2002 încoace, adept al curentului Slow Food, promoter infocat al cicloturismului si turismului ecvestru, profita de faptul ca Romania este inca o tara salbatica si se retrage de cate ori poate la colibele din munți sau la marginea padurilor. Proprietar alături de soția lui al Casei Tradiționale BateȘaua, experimenteaza pe propria lui piele re-intoarcerea la natura, la traditii rurale si la simplitatea plimbarilor calare. Proiectele lui de suflet au fost: postul de radio Radio NOVA 22, compania YAMA Studios & Special Events Team, Asociația „BateȘaua să Priceapă Iapa” (www.batesaua.ro), programul „VELORUȚIA. O revoluție pe două roți” (www.velorutia.ro), magazinul Veloteca (www.veloteca.ro).

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.