Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare

Copilul tău va aprecia pedalatul la munte

Distracție + aventură = ciclism montan. Putem fi toţi de acord cu această ecuație!
Mai ales dacă pedalezi şi tu cu copilul, acestea sunt ingredientele potrivite pentru un succes (primul) tur de munte.

>> Cu bucurie admiram copiii si bicicletele mtb <<

Copiii se bucură să le oferi ce le place – și explorarea lumii pe două roți ar trebui să facă parte din lista ta de priorităţi, cu siguranță.
Cu aceste sfaturi și trucuri, juniorul tău va deveni cu siguranță un motociclist entuziast!

Bicicleta adecvată și echipamentul potrivit
În mod clar, condiția de bază pentru distracția cu bicicleta de munte este ca puştanii să meargă cu bicicletele care să le fie potrivite. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că sunt adaptate la corpul copilului, iar pe de altă parte, că îndeplinesc cerințele pentru pedalatul sportiv în afara drumului asfaltat sau într-o tură mai lungă. Mai exact, ar trebui să ți cont de acești factori atunci când alegi o bicicletă off-road / MTB.

>> mountainbiking-ul este benefic și surprinzător pentru copii <<

Părinții care iubesc biciclismul montan, speră să-i ajute pe copiii lor să agreeze mountain biking-ul.
Cum facem asta?

Când copiii noștri sunt foarte mici și abia încep să pedaleze în ture, nu știm niciodată dacă vom termina plimbarea cu copiii noștri plângând și plângându-se …, sau râzând și cerând să o facem din nou. Am făcut câteva cercetări cu privire la încurajări și laude și am început să încercăm câteva dintre recomandările pe care le-am găsit.
Iată câteva din ceea ce am învățat în cei aproape 10 ani de când organizăm tabere de cicloturism și cursuri de Inițiere în Știința și Tehnica Pedalatului pentru copii.

 

Părinții sunt lideri

Copiii vor să fie recunoscuți pentru realizările și munca lor grea – în special de către părinți. Pentru a stimula plăcerea intrinsecă a pedalatului montan, este important să folosim limbajul potrivit atunci când îi lăudăm pe copiii noștri. Repetarea unei singure fraze precum „ai făcut o treabă bună” nu este eficientă și poate da rezultate negative, deoarece laudele repetitive pot suna desuet și fals.

Iată câteva sfaturi pentru a le arăta copiilor că ați observat eforturile lor de a pedala la deal sau la munte și a-i ajuta să-și recunoască îmbunătățirile și realizările.

Lăudăm experiența și efortul, nu persoana

Experiența noastră arată că puștii lăudați mai degrabă pentru eforturile lor decât pentru frumusețea / inteligența / abilitatea lor, tind să aleagă sarcini care sunt mai provocatoare și sunt mai interesați să învețe noi modalități de a obține succesul. Încercați să luați notă de ceea ce face copilul bine pe traseu și să remarcați procesul.

În loc de „Ești un cățărător foarte bun”, spuneți „Ai muncit extrem de greu pentru a urca dealul abrupt, ai făcut o cățărare frumoasă!”

În loc de „Ești super-rapid!” încercați mai bine „Pedalează mai repede la ieșirea din viraje astăzi, o să câștigi un control excelent al bicicletei!”.

 

Accentuăm efortul și strategia – nu rezultatul!

O parte din distracția pedalatului montan este efortul și strategia implicate. Fiecare plimbare prezintă noi provocări, iar copiii trebuie să-și dea seama cum să le facă față cel mai bine. Dacă puteți indica modalitățile prin care copilul vostru se confruntă cu aceste provocări  MTB, le puteți spori încrederea, ceea ce îi poate încuraja să continue să încerce.

„Am văzut cum te-ai ridicat de pe șa pentru a împinge în vârful acelei urcări grele, treabă bună!”

„Ai găsit o modalitate bună de a sări peste acea rădăcină surpriză!”

„Am aflat că poți coborî de pe bicicletă când e panta prea mare. E important să economisești energia pentru a rezista până sus! ”

mtb si copii mici
>> copiii obosesc și se plictisesc repede, așa că micii bicicliști trebuie încurajați de la vârste fragede <<

Semne non-verbale ale unui rezultat bun

‘Bate palma’, ‘lovește pumnul’ și ‘umflă mușchiul’ demonstrează aprobarea și co-participarea. Puteți chiar să veniți cu propriile modalități speciale de a sărbători succesele – cum ar fi o combinație secretă de cinci atingeri și încrucișări care este cunoscută doar de voi și de copil.

 

Păstrăm autenticitatea

Nu umflați laudele – copilul tău va observa un compliment fals de la o poștă! Recunoașterea nu trebuie să fie pozitivă pentru a lucra. Puteți să excludeți complet evaluarea pozitivă dacă credeți că ce a făcut este „bine” și doar să anunțați copilul că vă atrage atenția și vă impresionează.

Folosirea frazelor: „Am observat” sau „Văd” sunt două tipuri de afirmații cu care putem face acest lucru. Tonul admirativ este mult mai puternic decât cuvintele admirative. Cuvintele pot înșela, tonul niciodată!

„Am observat că pedalezi chiar prin mijlocul potecii, aia e trasa ideală!”

„Rulezi într-o treaptă mijlocie… am observat ceva mai devreme!”

sau
Te-am văzut ridicând roata față a bicicletei, peste stânca aia mare!”

Laudele eficiente vă pot ajuta copilul să-și recunoască realizările și să crească încrederea pe bicicletă și în afara ei!

Acesta este doar un pas pentru a-i ajuta pe copiii noștri să iubească ciclismul off-road, mountain biking-ul și cicloturismul.

 

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.