Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

SESIZARE: mizerie în mijloacele de transport public STB

În atenția:
D-lui Nicușor Dan – Primar General al Municipiului București
D-nei Georgiana Zamfir – Secretar General al Primariei Municipiului București
D-lui Stelian Bujduveanu – Viceprimar General
D-lui Horia Tomescu – Viceprimar General
D-lui Mihai PETCU – Director General STB SA
Membrilor Consiliului Director TBPI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov)
D-nei Dr. Oana Nicolescu – Director Executiv / Directia de Sanatate Publica Bucuresti

De la:
GeoBateȘaua – Președinte Asociația ‘BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA’ / Vice-Președinte FEDERAȚIA BICICLIȘTILOR DIN ROMÂNIA

Nr. Înreg.: 003BS
Data: 24.03.2021

Detalii: Murdaria din mijloacele de transport public / STB

 

SESIZARE

Buna ziua și multă sănătate vă doresc!

Sunt GeoBateȘaua / Președintele asociației BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA (2004, www.batesaua.ro) , Vice-Președintele FEDERAȚIEI BICICLIȘTILOR DIN ROMÂNIA (FBR) (2007, www.biciclisti.ro)

Începând din anul 2004, organizația BateȘaua a declanșat un amplu fenomen pro-bicicletă la nivel național prin programe precum “Veloruția. O revoluție pe două roți”, “Tinerii Veloruționari”, “HartaVelo”, “Cu bicicleta la Serviciu”, “Cu bicicleta la Mare”, “Cu bicicleta la Școală”, “Cu bicicleta la Piață”, “VeloMesager”, “Patrula Velo”…. etc.

Din anul 2008 desfășurăm o activitate asiduă de educare a tinerilor și adulților în spiritul utilizării bicicletei ca mijloc eficient și SĂNĂTOS de deplasare, în scopuri recreative, utilitare sau sportive.

 

 

Toate aceste demersuri merg în paralel cu încurajarea cetățenilor de a se deplasa pe jos sau cu TRANSPORTUL PUBLIC.

În perioada PANDEMIEI, deplasarea cetățenilor cu mijloacele de TRANSPORT PUBLIC devine o mare problemă nu atât din punctul de vedere al aglomerației, dar și din punct de vedere IGIENIC.

Degeaba se impun restricții, degeaba se impun închideri de restaurant, teatre, cinema-uri, muzee, degeaba se închid școli, degeaba se interzic deplasările în scop turistic-recreativ cu ajutorul autocarelor, degeaba se închid hoteluri și pensiuni, degeaba se interzic evenimentele publice,  dacă prin exemplul dat de autorități privind PĂSTRAREA CURĂȚENIEI ȘI A IGIENEI PUBLICE se dovedește că doar cetățenii și firmele private trebuie să respecte regula igienei.

Magazinele, saloanele de frizerie, atelierele de servicii și multe alte locații sunt obligate să asigure DEZINFECTANTE pe cheltuiala lor. De ce în mijloacele de TRANSPORT PUBLIC nu se asigură DEZINFECTANT gratuit pentru călători, de ce nu se asigură DEZINFECTAREA ZILNICĂ  a interiorului mijloacelor de transport public?

Suntem în al treilea val al pandemiei. Rata de infectare crește. Cum să trecem cu vederea mizeria din mijloacele de transport public?

Vă propunem să demarați o campanie de VERIFICARE a MODULUI ÎN CARE SE ÎNTREȚINE IGIENA ȘI CURĂȚENIA în mijloacele de transport public.
Vă solicităm să asigurați DEZINFECTANT GRATUIT în mijloacele de transport public.
Vă sugerăm să aplicați amenzi, atât călătorilor cât și administratorilor acestor mijloace de transport public.

Iată un singur exemplu, din linia de troleibuz 85. Este evident că NU este un caz unic, cu dimpotrivă, unul destul de des întâlnit.

Mai are rost să vă aduc la cunoștință că aceste mijloace de transport public trec zilnic, prin fața primăriei și că tranzitează Centrul Capitalei? Ce să mai vorbim de cele de la periferie.

În prezent, tot Ilfov-ul stă sub semnul carantinării. Oare de ce nu se gândește nimeni câți microbi, viruși etc se transmit prin intermediul mijloacelor de transport public murdare??

murdaria din transportul public
>> asa arata murdaria din transportul public, scaune infecte <<

 

>> straturi de jeg, pe jos si pe pereti <<

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.