Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare

10 pași pentru a scăpa copilul de roțile ajutătoare

Pedalatul pentru prima dată fără roți ajutătoare poate fi o amintire foarte vie în viața unui copil. Este o realizare majoră care va ajuta la construirea încrederii în sine și a unui simț natural al aventurii pe două roți.

Iată ghidul nostru, pentru a ajuta un copil să uite de roțile ajutătoare, la bicicleta lui dragă, de care te poți ocupa pe cont propriu sau vii să te ajutăm cu experiența celor peste 10 ani de lucru cu peste 1000 de copii.

parintii copiiilor biciclisti

Ce vei avea nevoie:

  • O bicicletă fără roți ajutătoare… te surprinde? :))
  • O cheie pentru a scoate și a înlocui pedalele (sfat: dacă pedalele nu sunt deja marcate la stânga și la dreapta, notează singur care este pedala stângă și care este cea din dreapta)
  • O cameră foto / video pentru a surprinde momentul (opțional).

Sfat: Pentru a-l ajuta să se echilibreze pe bicicletă, încurajează copilul să se uite în sus, nu în jos, la ghidon sau la picioare.

9 pași pentru eliminarea roților ajutătoare:

1. Pregătește-te coborând șaua și scoțând pedalele.
Coborârea șeii și scoaterea pedalelor îi permit copilului să meargă pe bicicletă cu ambele picioare și pe pământ / asfalt). Folosește-te de această ocazie pentru a îi oferi instrucțiuni despre utilizarea frânelor!

2. Pași de uriași.
Când copilul este gata, încurajează-l să înainteze aproximativ 10 metri folosind pași de uriaș (pune picioarele jos ALTERNATIV).

3. Saturi de cangur.
Încurajează copilul să înainteze aproximativ 10 metri folosind salturile de cangur (pune picioarele jos SIMULTAN).

4. Pune-i o pedală înapoi.
Fie la stânga, fie la dreapta, nu contează. Asigură-te că puștiul / puștoaica stă confortabil pe bicicletă și se simte în siguranță. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să-i faceți să facă o mică „mișcare” cu frânele ciupite ușor.

5. O apăsare pe pedală… o rotație cu o singură pedală.
Cu un picior pe pedala montată, încurajează copilul să împingă bicicleta înainte folosind celălalt picior. Asigură-te că se uită în față, spre înainte. Frână ușoară după aproximativ 10 metri.

6. Ambele pedale instalate.
Pune cealaltă pedală. Faceți „balansul înainte-înapoi” (cu frâna activată) pentru a-i arăta că bicicleta este stabilă și sigură.

7. Prima încercare.
Ține copilul, nu bicicleta. Explică-i că îi vei ține spatele și umărul/brațul. Pune copilul să pună picioarele pe pedale și verifică dacă sunt gata. Încurajează-l să se uite înainte, să elibereze frânele și să pedaleze. Mergeți împreună înainte (încă ținându-l de ceafă, tricou, umăr etc) și eliberează încet strânsoarea. Opriți-vă după trei, maxim cinci metri.

8. A doua încercare.
Faceți „balansul” (cu frânele  ciupite). Ținând copilul ca înainte, puneți-l să pună ambele picioare pe pedale. Încurajează-i să se uite în sus. Dacă totul este clar, numărați împreună invers de la trei și încurajează copilul să dea drumul la frână și să pedaleze înainte. Dă-i drumul după câțiva pași, apoi faci un pas înapoi pentru a exagera distanța pe care a parcurs-o. Strigă „oprire” după 5 – 10 metri. Acum numără pașii ca să poată vedea cât de departe au mers.

9. A treia încercare!
De data aceasta, reduci contactul cu copilul prinzându-i hainele cu o mână și ținând ghidonul bicicletei cu cealaltă. Repetați pașii ca înainte, eliberându-i după doar câțiva pași și lăsându-l să pedaleze atât timp cât dorește.

Lucruri de reținut atunci când îi înveți pe copii să meargă cu bicicleta fără roți ajutătoare:

  • Găsești o zonă liniștită, fără trafic, cum ar fi un parc cu alei și benzi pentru biciclete, sau un loc cu asfalt neted.
  • O pantă ușoară în jos poate ajuta adesea.
  • Atentie la pericole precum pietoni, câini, mingi si vehicule.
  • Asigură-te că pedalele sunt re-instalate corect.

Avem multe alte sfaturi și sfaturi despre pedalatul copiiilor.

Dacă îți dorești mai mult timp cu INTRUCTORUL tău preferat, poți opta oricând pentru un PACHET SPECIAL. Vei avea parte de antrenamente personalizate, dar și de toată atenția și sprijinul instructorului.

Cine este Geo BateȘaua?
– Președinte al Asociației BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA
– VicePreședinte la Federația Bicicliștilor din România
– Arbitru Național la Federația Română de Ciclism
– Președinte al Asociației producătorilor, Importatorilor și Comercianților de Biciclete din România.

 

Pentru tarife personalizate, sună la 0722736694 sau scrie la contact@batesaua.ro

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.