Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Adoptă un cal – inițiere în implicarea socială pentru copii și părinți

CAII ABANDONAȚI SUNT DE MAI MULTE FELURI
De multe ori aflăm despre cai bătuți, abandonați pe câmp sau bolnavi, care ajung la centrele de recuperare sau de adăpost. Acolo sunt îngrijiți atât cu sprijinul fondurilor instituțiilor abilitate, cât și cu donațiile oamenilor cu simț de răspundere.

Dar există multe exemple de cai ABANDONAȚI la propriu, dar nu neapărat pe câmp sau pe drum, și care nu sunt neapărat maltratați sau munciți la limita rezistenței.

Acei cai sunt acei cai UITAȚI pe termen nelimitat într-un centru ecvestru, lăsați în plata Domnului la propriu, căci nu mai plătește nimeni pentru cazarea și hrana lor. Ce să mai vorbim de îngriire, curățenie, sau antrenament!!!

DE FAPT E VORBA DE DOUĂ SITUAȚII STANDARD:
a) Au fost achiziționați de oameni lipsiți total de experiență pe baza unui impuls de moment, mai ales de către părinți care s-au simțit datori să satisfacă mofturile copilului (o fetiță, de obicei) dar care în final nu au curajul, experiența sau fondurile necesare întreținerii unui astfel de animal;
b) sunt foști cai de sport, pensionați (trași pe dreapta) și uitați de către proprietari deoarece nu mai au valoare și nu mai produc nimic.

Sa strangem fonduri pentru ingrijirea lui?
Fa o fapta buna si adopta un cal

Caii nu sunt nici măcar duși la centrele de protecție, proprietarii nici nu mai vor să audă de ei și sunt plini de rușine când vine vorba de declarația de incapacitatea de plată.

Așa l-am întâlnit pe cel de care vă voi povesti în continuare: un ponei cu față de unicorn în miniatură, angelic, dar cu un nume total ne-inspirat, D_M_N. Îl păstrăm secret pentru a nu crede cineva că vrem să discredităm proprietarul. Ai zice că e blândețea întruchipată, dar multă lume descoperă ulterior că mușcă și zvârle. De ce? Pentru că s-a simțit părăsit și s-a sălbăticit, a devenit fricos si a atacat! Și apoi, mai mult ca sigur bătut, dar nu ne va spune nimeni asta…

A fost total părăsit de proprietara lui de mai bine de jumătate de an. Stă închis în boxă de atunci, mănâncă și bea apă din mila proprietarului centrului de echitație. NU îl mai curăță nimeni, nu îl mai potcovește nimeni, și… ce este foarte rău, nu îl mai scoate nimeni la aer să se bucure de libertate și de antrenament.

Un cal rău? NU, este doar o victimă a impotenței unui proprietar care și-a asumat ceva ce nu era în stare să ducă.

Am vrea să începem să îl antrenăm din nou, să îl re-educăm (un proces destul de lung, bazat pe experiență și răbdare). Dar trebuie curățat și potcovit. Potcovitul (curățare și tăiere unghii + un set de potcoave) ne costă 200 lei. Vrem să îi schimbăm numele, să poarte un nume plin de energie pozitivă. Elevii Școlii BateȘaua au votat pentru SPIRIT.

Demarăm la Școala BateȘaua un proces de strângere de fonduri, din partea elevilor noștri sau a prietenilor și rudelor acestora!

Dacă vrei să te implici, redu parțial cheltuielile părinților pe gadgeturi electronice sau sucuri și snacks-uri de care NU AI NEAPĂRATĂ NEVOIE și vino la noi cu 10, 20, 50 lei … sau orice altă sumă dorești și poți!

Vom face AICI o listă și vei putea afla ce am realizat cu banii de la tine sau de la colegii tăi!

Sună la 0722736694, trimite mesaj la contact@batesaua.ro si anunță-ne!
Contul nostru este RO 91 RZBR 0000 0600 0521 3087, Raiffeisen Bank – Dorobanti, Bucureşti
Donația să fie însoțită de mențiunea „Spirit”!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Bateți Șaua, nu pierdeți vremea (bună)!!!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.