Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Așternuturi, haine, jucării și … biciclete pentru refugiații ucraineni

SITUAȚIA ACTUALĂ:

Exodul refugiaților din Ukraina, a atins 1.5 M ,în mai puțin de două săptămâni, un record după al Doilea Razboi Mondial … Cum e să ți se spună că ai 20 minute să îți împachetezi „tot ce contează” și să pornești la drum, unul lung, necunoscut, presărat cu pericole și răutăți de toate felurile?

CE FACEM ÎN SITUAȚIA ASTA:

Ca și noi cei din echipa Asociației BATEȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA, poate FIECARE DINTRE VOI, ați vrea să faceți un bine acestor femei și copii confuzi și speriați, să vă implicați cumva!
Unii poate sunteți deja implicați concret în acțiuni de ajutor, altii ati reușit să donați unor alte ONG-uri active umanitar.


Noi am strâns săptămâna trecută un prim lot de îmbrăcăminte și așternuturi.
Le-am transportat aseară la adăposturile lor. Astfel, cunoscând beneficiarii, vom putea urmări evoluția și utilitatea donațiilor noastre.
În curând, dacă se vor dovedi utile pentru relaxare, antrenamente ale copiiilor, sau pentru deplasări utilitare ale adulților, vom dona una sau două biciclete de la Centrul nostru de Închiriere Biciclete

 

ajutoare de la bateSaua pentru refugiu ucraineni

PENTRU CINE FACEM ȘI DE CE:

În ultimii 10 ani, au apărut lângă București, la Ciocănari, niște facilități de cazare și locuri de muncă în agricultură pentru o mică comunitate de oameni harnici, sub egida Asociației Mlădița. Acolo este cazat acum un grup de femei si copii din Ukraina, care in 20 minute , au reusit „sa-si adune viata intr-un singur rucsac”!

Asternuturi de la BateSaua pentru refugiati ucraineni

Să trecem la detalii concrete…
Pe lângă cele 12 camere de 2-3 persoane, dotate fiecare cu baie si tot ce e de trebuință pentru odihnă si masă, plus zone comune de pregătit și luat masa (care momentan sunt deja ocupate de 37 de refugiați, majoritar femei si copii ), mai sunt niste sute de metri pătrați de spațiu locuibil, cu încălzire în pardoseală, unde pot fi amenajate locuri de dormit pentru aproximativ încă 50 persoane.
Din ce am văzut noi acolo reiese că aceste spații ( de exemplu o capelă ) – nu au fost gândite pentru a caza oameni, însă cu siguranță, amenajarea lor în spatiu de cazare ar fi mai „primitoare” decât o sală de sport…

Pentru a putea caza refugiați, e nevoie de:
– paturi si saltele
– lenjerie de pat / saci de dormit
(orice e bun, nou sau folosit/ curat)
– voluntari care să ajute cu logistica refugiaților
(aprovizionări, drumuri la ambasadă, aeroport, teste Covid)
– ORICE CREDEȚI CĂ LE-AR FACE ȘEDEREA MAI SIGURĂ ȘI POZITIVĂ – DIRECT, VIZITAND PERSONAL LOCUL (se ajunge in mai putin de 30 min. din Bucuresti).

cum ajutam refugiatii ucraineni

CE PUTEȚI FACE ȘI VOI:

Pentru orice detalii despre cum sa va implicati efectiv – va rog să îi contactati direct – pe orice canal (Messenger, Whatsapp, Telefon etc )
Cu Dumnezeu înainte!

Contact:
https://www.facebook.com/mladita
AURELIAN VIRGA: 0788640430
Asociatia Mlădița are contul la Unicredit : RO49BACX0000000739784000

Din istoria lor, găsiți câteva detalii AICI:

 

Noi suntem Asociația BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA

Pe noi ne puteți contacta la: www.batesaua.ro / contact@batesaua.ro
Detalii: 0722736694 / 0722238866

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.