Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Broșura BIG MESSAGES elaborata de Comisia Europeana pentru mobilitate durabilă

În cadrul Strategiei de mobilitate inteligentă și durabilă a Comisiei Europene sunt elaborate proiecte, studii și cercetări care ajută factorii de decizie să înțeleagă și să aplice motodologii de dezvoltare în spiritul transportului alternativ și a calității vieții.

Broșura „Marile Mesaje”

O nouă broșură a fost publicată despre „Marile Mesaje” de ‚co-creație’, surprinzând lecțiile învățate în cadrul a patru proiecte H2020, dintre care trei au fost finanțate sub tema „Noi modalități de susținere a dezvoltării și implementării, la nivel urban, de cartier și de sector – inovații la nivel de transport „(Cities-4-People, Metamorphosis and SUNRISE).

 

Co-crearea’ este o abordare care se concentrează pe reunirea diferiților factori societali (de obicei, incluzând administratori publici și rezidenți) în jurul unor chestiuni de interes comun. Pe lângă îmbunătățirea calității și relevanței unui serviciu, a unui „produs” (inclusiv a infrastructurii publice) sau a unei politici, ‘co-crearea‘ se aplică din ce în ce mai mult pentru a face guvernarea mai democratică, corectă și mai incluzivă. Pleacă de la ideea că fiecare are cunoștințe și experiență expertă în propria viață.

Acesta este motivul pentru care mobilitatea cartierului oferă o bază atât de solidă pentru urmărirea ‘co-creației‘ – oamenii au o cunoaștere profundă a propriului cartier și o miză imensă în asigurarea calității și siguranței spațiilor în care locuiesc și prin care se deplasează în viața de zi cu zi.

 

Există multe modalități de a imagina ‚co-creația’ în contextul mobilității cartierului.

Cities-4-People a adoptat o abordare de jos în sus și deschisă pentru a identifica problemele de mobilitate și a ‘co-crea‘ soluții și implementări în cinci orașe europene.

METAMORPHOSIS a aplicat ‘co-creația‘ cu copiii pentru a dezvolta piloți noi și inovatori care au provenit din imaginația tinerească.

Looper a aplicat bucle de învățare la procesul ‘co-creativ‘ pentru a încuraja feedback-ul iterativ care a informat fiecare etapă de proiectare și implementare.

SUNRISE a dezvoltat „laboratoare de mobilitate de cartier” ca o modalitate de a aplica ‘co-crearea‘ în planificarea mobilității durabile a vecinătății.

 

Proiectele „10” Mesaje mari ”sunt:

  • Utilizați avantajele nivelului de cartier
  • Investiți în participarea cetățenilor
  • Educați despre valoarea ‘co-creației‘ și oferiți instruire și resurse
  • Nivelați terenul de joc (toată lumea este un expert, înțelegeți nevoile cetățenilor)
  • Fiți acolo unde sunt oamenii
  • Permiteți experimentele
  • Asigurați diversitatea și incluziunea în comunități
  • Gestionați așteptările
  • Evaluați și apreciați rezultatele interpersonale și sociale
  • Priviți la imaginea de ansamblu

 

Puteți descărca broșura de AICI

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.