Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare Recomandări

Care ar fi cel mai potrivit moment sa vizitezi un magazin de biciclete?

Veloteca.totulpentrutine

DACĂ TE INTERESEAZĂ BICICLETELE… și reducerile

Cu toții știm proverbul „Fă-ți vara sanie și iarna car”, însă foarte puțini dintre noi chiar țin cont de acest sfat. Eu îți recomand să acorzi atenție acestor sfaturi, dar să îl educi și pe copilul tău în același spirit „gospodar”.. Căci așa cum îi creștem așa îi avem, mă refer aici la evitarea mofturilor, pretențiilor nejustificate sau frustrărilor în fața cărora nu vei putea să vii cu argumente de ultimă oră.
Este bine să învețe și copilul tău că o bicicletă și pedalatul îi vor aduce mai multe beneficii decât un joc electronic sau o rețea de socializare nouă. Iar dacă și-a făcut de curând cont pe Insta sau TikTok, măcar să se afișeze mândru/ă cu bicicleta în fotografii sau clipuri video :)

Este bine să știi că între anii 2008 – 2012 (prin proiecte precum VELORUȚIA ÎN ȘCOLI, TÂNĂRUL VELORUȚIONAR, CU BICICLETA LA ȘCOALĂ) am organizat sute de vizite în școli, licee și facultăți unde am vorbit cu mii de copii, adolescenți și tineri pe tema bicicletei și a pedalatului. Pe vremea aceea, nu mai pedala nimeni în orașele mari, și despre cicloturism nu auzise aproape nimeni.
La întrebarea „Ce reprezintă pentru tine o bicicletă?”, majoritatea adulților în acea perioadă răspundea că „este o jucărie sau un echipament sportiv”, în timp ce majoritatea copiiilor răspundea că „este un mijloc ce deplasare”… Trage tu singur/ă concluzia…

Așa că, dacă te mănâncă tălpile și te trage ața către magazinele de biciclete, va trebui să iei în considerare câțiva factori determinanți.

REALITATEA:
Cauți o bicicletă bună? Te duci la un magazin mic, independant, specializat. Cauți un preț mic? Te duci la un hypermarket…

  • CAUȚI ATMOSFERĂ? Nu știu pe tine, dar pentru mine, atmosfera dintr-un magazin specializat mă motivează, îmi dă energie bună, mă stimulează.
  • CAUȚI PRODUSE NOI? trebuie să înveți ceva despre sezonalitate și despre relația cu marii furnizori. Asta înseamnă că trebuie să ‘intri pe sub pielea’ echipei de la vânzări :)
  • VÂNEZI REDUCERI? Cel mai potrivit moment pentru a face o vizită la ‘magazinul tău preferat’ de biciclete este foarte ușor influențat de climatul zonei în care te afli. Dacă locuiești într-o regiune mai caldă, cu ierni blânde, este posibil să nu întâlnești reduceri drastice de prețuri în sezonul ‘rece’, căci lumea continuă să utilizeze / achiziționeze biciclete și echipamente tot timpul anului.
  • VÂNEZI REDUCERI? Mărimea orașului în care locuiești este un alt factor. De exemplu, într-o capitală cu peste 2 milioane de locuitori, vei găsi întotdeauna un magazin de biciclete care oferă reduceri, indiferent de perioada anului, deoarece aici se rulează cantități mari de marfă.
  • CAUȚI INFORMAȚII? Vizita la magazin poate fi una de testare, sau de informare, mai ales atunci când nu ești specializat sau pregătit cu un model sau o mărime anume. Probe, informații, teste, detalii suplimentare, obții mergând acolo, în persoană, nu doar la telefon, sau la tastatură.
  • CAUȚI PRIETENI? Un alt motiv: socializarea cu oameni pasionați de aceleași subiect, stil de viață. Poți interacționa cu ei acolo, sau poți lega prietenii și parteneriate în afara magazinului!
  • NU UITA: vizita la magazin poate fi generată de nevoia de reparații sau întrețineri, nu neapărat de achiziții!! Dar recomandarea mea este să nu faci vizita ne-programat, în ultimul moment!

In cele mai multe cazuri, un magazin biciclete interesat să ruleze marfa, va da startul reducerilor pentru modele vechi în momentul apariției modelelor noi, din considerente de spațiu, de cele mai multe ori. De obicei, noile modele își fac apariția după terminarea sezonului cald, toamna târziu și iarna, dar în vremurile actuale pot apărea chiar și la sfârșitul verii, în funcție de oportunitățile sau problemele pe care le are compania producătoare.

Dacă plănuiești să îți alegi o bicicletă nouă foarte bună, fă o vizită la un magazin de biciclete la finalul verii, moment în care apar rapid primele reduceri (și ai încă șansa să găsești ceva de top, chiar cu echipări sau culori preferate), pentru a face loc noilor produse.
În cazul în care plănuiești să îți cumperi o bicicletă bună și atât (fără pretenții de culori sau echipări), finalul iernii/începutul primăverii este un moment bun, când sosesc noile modele și cele vechi trebuie eliminate urgent, deci cei care vor să vândă vor scădea semnificativ prețurile.

Deasemenea, poți lua în calcul că la începutul noului sezon competițional, multe persoane își doresc un model nou, scoțând la vânzare bicicletele din anii trecuți, și vei putea căuta prin magazinele care vând biciclete SH. E de preferat să cauți la magazine de încredere, deoarece ai siguranța că primești consultanță tehnică, și garanția că nu iei ceva furat!!!

ATENȚIE!
În vremurile actuale, producția și distribuția sunt extrem de haotice, motiv pentru care este foarte greu să se mai țină cineva de calendarul clasic, iar sfatul meu este să iei ce găsești, când găsești, fără prea multe speranțe de preferințe sofisticate! NU uita, o bicicletă nu este o casă, o iei repede, o dai repede, iei alta și tot așa...

DACĂ TE INTERESEAZĂ ECHIPAMENTELE ȘI ACCESORIILE

Într-un magazin de biciclete cuprinzător vei întâlni foarte multe echipamente pentru ramurile diferite ale acestei discipline, dar și pentru sporturi conexe, precum triatlonul.
În privința echipamentelor, lucrurile stau puțin diferit. Acestea, sunt influențate de două tipuri de sezonalitate. Cea COMERCIALĂ, care ține de data producției, a livrării, a plăților la furnizori și cea ATMOSFERICĂ, care ține de condițiile atmosferice (vreme) pentru care au fost concepute.

Se spune că nu există vreme ne-potrivită pentru pedalare. Doar echipament ne-potrivit. Eu am testat asta pe propria-mi piele, timp de pestr 20 de ani!

magazin_biciclete_echipamente

Echipamentele au scăderi mari de prețuri imediat ce se încheie perioada teoretică de folosință. De aceea, exact cum descrie si proverbul, este indicat sa ne „facem echiparea” cu îmbrăcăminte și încălțăminte de ciclism de la un magazin de biciclete care anunță perioade de reduceri în mod conștiincios și previzibil, dar acceptând că utilizarea lor va fi posibilă abia în sezonul următor!

Da, vei putea beneficia de reduceri, care reprezintă o foarte bună investiție, dar pe termen mediu și lung. Din acest motiv, dacă în sezonul cald de anul acesta îți vei dori foarte mult o anume pereche de pantofi de ciclism dar nu vrei să aloci bugetul integral, poți spera să îi poți achizitiona la iarnă, stiind că vei beneficia de reduceri majore, riscând să nu mai găsești însă culoarea dorită!

magazin_bicicletr_accesorii_echipamente

În concluzie, este o idee bună să stai cu ochii pe reduceri în perioada de iarnă-primăvară. Nu uita să vizitezi magazinul tău online de biciclete preferat sau poți face o vizită direct în magazin, pentru mai multe sfaturi și oferte de la specialiști.
Achizitionează-ți din timp o bicicletă de calitate, pregătește-ți echipamentele preferate și antrenează-te să intri în forță în noul sezon!

 

GeoBateȘaua

Bateți Șaua, nu pierdeți vremea (bună)!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.