Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare

Traficul urban si pedalatul: cum te poate ajuta bicicleta

  • Alege modelul potrivit – exista multe tipuri de biciclete pe piata, tocmai de aceea este recomandat sa iti alegi un model potrivit! Pentru aceasta, te poti raporta atat la distanta pe care o ai de parcurs, cat si la tipul de teren. Pentru o distanta scurta, alege o bicicleta pliabila, care este ideala mai ales daca planuiesti sa folosesti si transportul in comun. Pentru distante mai lungi, o bicicleta de oras, care este confortabila, va fi varianta perfecta. Pentru zone limitrofe, alege dintre multele variante de biciclete hibride, care imbina calitatile unei biciclete de sosea cu cele ale bicicletelor de munte.
  • Nu te forta inca de la inceput – daca ai de gand sa folosesti bicicleta pentru a te deplasa pana la serviciu si inapoi, incepe usor, alegand aceasta varianta mai intai o data pe saptamana (vinerea?) si apoi de 2-3 pe saptamana. Pe masura ce te vei obisnui cu efortul depus, dar si cu traseul, vei putea face asta in fiecare zi.
  • Daca esti nevoit sa parcurgi zone cu trafic intens – alege o strada mai putin aglomerata, chiar daca traseul este putin mai lung. Pentru multe orase din lume, Google Maps afiseaza traseele optime pentru biciclete, sa speram ca si pentru noi va aparea aceasta optiune.
  • Fii atent la drum – cat timp esti angajat in trafic, nu lasa muzica din casti sau convorbirile la telefon sa iti distraga atentia.
  • Invata cum sa semnalizezi corect – astfel, cel din spatele tau va sti sa pastreze o distanta corecta fata de tine sau sa nu se angajeze in depasire.
  • Transforma plimbarea intr-o experienta relaxanta – pe cat posibil, opteaza pentru echipamentele care iti sunt confortabile. De exemplu, iti poti echipa ghidonul bicicletei cu mansoane comode si cu o sa potrivita. Nu uita sa fixezi bine si inaltimea seii si a ghidonului, astfel incat sa faci din traseul tau o plimbare cat mai confortabila. Ia-ti cu tine un bidon cu apa, care iti va fi de ajutor mai ales in sezonul cald.

 

Ai incredere in tine – dupa ce te-ai obisnuit cu traseul si ai capatat experienta intr-ale pedalatului, sa nu-ti fie frica sa te angajezi in trafic. Daca esti increzator, soferii iti vor respecta spatiul pentru deplasare, iar tu te vei putea bucura de aceasta experienta unica!

PS: dacă ai nevoie de câteva ședințe de prefecționare în Știința și Tehnica Pedalatului, îți stau la dispoziție!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.