Căutare:

Căutare:

Recomandări

Creativitate la Școala BateȘaua: în tabere și cursuri de weekend

PUNEȚI DOUĂ ÎNTREBĂRI:

Ești un ‘Creativ’?
Sau ești creativ?

NU fă și tu cea mai mare confuzie modernă, între ‘a fi un creativ angajat în publicitate’ și ‘a fi un om creativ’ !!
Raspunzând NU la prima întrebare, nu ar trebui sa însemne ca nu poți raspunde DA la a doua…

scoala_batesaua_creativitate

De ceva vreme încoace, în industria comunicării și în lumea întreaga, cuvântul „creativ” și-a schimbat semnificația. De la un anumit mod de a gândi și a vedea lucrurile, la titlul unui de loc de munca al unui „club exclusivist” din publicitate sau PR.

Concepția greșită, general acceptată, este că vei fi creativ doar dacă poți să desenezi, să scrii o poezie sau o nuvelă, sau să faci ceva grafică folosind creionul … sau programul Creative Suite. Sau poate doar pentru că stai într-o cafenea la modă în fața laptop-ului tău Mac, sorbi la nesfârșit un cocktail de cafea și mănânci  un avocado storcit inteligent.

CU TOATE ASTEA, EXISTĂ O MARE DIFERENȚĂ ÎNTRE A FI UN ‘CREATIV’ ȘI A FI CREATIV…
Atât tu cât și copilul tău trebuie să ai încredere în puterea și utilitatea creativității în viața voastră. Eu personal am fost foarte creativ în abordarea lumii înconjurătoare și apoi am devenit și „Director de Creație” în mari agenții de publicitate. Dar asta nu înseamnă că eram pictor sau poet… Tot ce trebuie să conștientizezi vei găsi mai jos, în teorie.
Iar în practică, poți veni cu copilul la CURSURI la ȘCOALA BATEȘAUA.

scoala batesaua echilibru

Dacă ești un ‘Creativ’ pur și simplu înseamnă că îți câștigi existența ca ART DIRECTOR (director artistic) sau COPYWRITER (scenarist), fiind realizator de campanii publicitare. Adică te-ai specializat să comunici
printr-un aspect vizual sau conceptual al creativității tale. Dar pe lângă acestea, foarte multe alte locuri de muncă necesită LA FEL DE MULTĂ abordare creativă.

ESTE CAZUL SĂ REGÂNDIM „CREATIVITATEA”
Cândva nu de mult, de la Revoluție încoace, termenul ‘Creativ’ [crieitiv] și-a scos capul fardat și coafat la iveală, pentru a monopoliza definiția creativității, devalorizând fațetele gândirii creative care nu conduc la o materializare vizuală sau textuală.

Așa că analizează un pic și redefinește-ți creativitatea…

CE ESTE CREATIVITATEA?
În esența sa, creativitatea se referă în general la rezolvarea problemelor sau provocărilor și la gândirea laterală. Unii dintre cei mai creativi gânditori sunt cei care folosesc Excel și PowerPoint pentru a ajunge la soluții creative, mai degrabă decât Photoshop sau Cinema 4D. Hai să fim serioși, gândirea conceptuală nu este unic reprezentantivă pentru creativi. Reclamele, în versuri sau nu, nu dețin cheia secretă pentru producerea de idei. Și să fii creativ nu este un drept exclusiv deținut de un mic grup de gânditori adesea îngâmfați. Și un contabil sau un veterinar poate rezolva provocări profesionale în mod creativ, chiar dacă nu cu rime și tușe de culoare… Orice părinte și orice copil pot aborda creativ viața, provocările și ideile.
Trebuie doar să înveți să dai frâu liber creativității, prin CURIOZITATE și INIȚIATIVĂ.

scoala batesaua voltije echilibru echitatie

De foarte multe ori, la cursurile programului Școala BateȘaua am dat temă elevilor să deseneze o bicicletă. Uneori din imaginație, alteori după model. NU vreți să vedeți ce desene am primit, și cum demonstrează ele felul în care fiecare își imaginează acest „obiect”. Mă ocup de acest domeniu din 2008, și am văzut mii de astfel de exemple.

Desen bicicleta Scoala BateSaua

Desen bicicleta Scoala BateSauaDesen bicicleta Scoala BateSaua

REDISTRIBUIREA CREATIVITĂȚII
Ar cam fi timpul pentru o mai largă acceptare și înțelegere a situațiilor în care creativitatea se cere adusă în discuție. Ar fi timpul să accepte toată lumea că soluțiile creative nu trebuie să fie neapărat grafice…. E cazul să le dăm tuturor creativitatea înapoi!
„Metoda creativă a lui GeoBateȘaua” te va încuraja să te cunoști mai bine, să te auto-evaluezi și să te auto-depășești. Aceasta propune etape simple de formare a reflexelor, de asimilare disociată a mișcărilor și posturilor, de stimulare a creativității sau de evaluare a performanței.

  • Probleme de echilibru pe bicicletă sau pe cal? Hai să le eliminăm înainte de a încăleca! Am adus plăci, discuri și chingi cu care facem antrenamente.
  • Probleme cu atenția distributivă? Hai să o dezvoltăm înainte de a încăleca! Facem exerciții de orientare și ne antrenăm TOATE simțurile.
  • Probleme cu memorarea comenzilor necesare conducerii calului sau bicicletei? Hai să le eliminăm prin exerciții complementare. Ai sărit vreodată coarda? Dar copilul tău???
  • Probleme cu comunicarea cu animalele în general sau cu caii în particular, poate de frică? Facem interviuri, prezentări în fața unui auditoriu formal sau informal. Redactăm jurnalul de bord și scriem scenarii cu subiecte adecvate. Și invers: comunicarea cu caii ajută pe cei care nu prea comunică cu alți oameni!
  • Probleme de concentrare și coordonare? Hai să mergem cu ochii închiși și cu un pahar de apă pe cap, ca să creștem percepția non-vizuală!

Sună la 0722736694 sau dă-mi un mesaj la contact@batesaua.ro

La Scoala BateSaua echilibru total

Orice adult sau copil care vine la ȘCOALA BATEȘAUA va fi surprins mai mult sau mai puțin.
Dar va pleca mai sigur pe el și mai bine pregătit pentru orice disciplină!

scoala_batesaua_creativitate_echitatie_lectura

 

BATEM ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA
La Clubul BateȘaua, sau Școala BateȘaua, cum vrei să îi spui, încerc să creez un cadru propice în care ideile, inițiativele de orice fel să fie analizate, respectate și încurajate. Încerc să fac o pregătire care să reprezinte un ‘sandwich’ cu tehnici ale pedalatului și/sau călăritului, între felii groase de cultură generală. Sau un fel de ‘burger’ în straturi cu bucăți suculente de tehnica pedalatului, de plimbări cu bicicleta sau cu calul, de tehnica voltijelor călare sau tehnica dresajului și felii diferite de tehnica echilibrului, tehnica orientării, tehnica vizualizării…

PARE O ȘCOALĂ COMPLICATĂ?
Nu este. Doar că este mai elaborată. Este mai degrabă o școală a vieții, care îi pregătește pe copii, tineri sau chiar adulți pentru o viziune mai amplă și o abordare mai în profunzime a echitației sau ciclismului. Și ia ceva mai mult timp, căci nu se asimilează ca orice pastilă înghițită rapid cu apă.

ESTE O ȘCOALĂ ACREDITATĂ?
Acreditată de cine? Cum spuneam, o văd mai mult ca pe o școală a vieții, care pregătește tineri și adulți pentru un mix de activități cotidiene, nu pentru performanțe sportive sau capacități intelectuale deosebite. Este mai mult o inițiere, o pregătire a terenului, bazată pe multiplele mele specializări: creație publicitară, organizare evenimente speciale, scenaristică, ghid turistic, organizator tabere si excursii, monitor ecvestru, arbitru de ciclism, militant pentru drepturile bicicliștilor și mediului înconjurător, radio, producție audio/video etc.

DUPĂ ȘCOALA BATEȘAUA, ÎNCOTRO?
Noi suntem doar o pepinieră, nu ne concentrăm pe performanță. Dar pregătim terenul în schimb pentru performanță. De aici, oricine poate opta pentru diferite specializări, pentru fiecare disciplină: mountain bike, ciclism de șosea, cicloturism, dresaj (natural sau clasic), sărituri peste obstacole, working equitation, turism ecvestru, teatru sau….comunicare publicitară!

PS:
Școala BateȘaua nu este o școală de tip „fast food” ci mai degrabă de tip „slow food”.
Vino să învățăm pe îndelete… Poftă mare!

GeoBateȘaua
ianuarie 2019

@ȘcoalaBateȘaua:

NOU: din vara anului 2020, am transferat sediul Școlii BateȘaua la SNAGOV!
Adresa exactă este str. Serban Cantacuzino 1, Ciofliceni, com. Snagov. Complexul fiind pe colț, există și o altă adresă la fel de valabilă: Str. Alexandru Ioan Cuza, Ciofliceni, com. Snagov

Ne găsiți acolo miercuri, vineri, sâmbătă și duminică.
Evident cu rezervare în prealabil!

tabere creativitate scoala batesaua

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.