Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Cu bicicleta la școală

 

campanie  Velorutia in Scoli
campanie Velorutia in Scoli

Conştienţi că « VELORUŢIA ÎNCEPE DIN ŞCOALĂ », în condiţiile în care tinerii sunt mult mai energici, mai curajoşi şi mai dornici să schimbe ceea ce părinţii lor NU vor, NU pot sau NU ştiu, ne-am hotărât ca de acum înainte să inoculăm microbul ‘velo’ în rândul tinerilor. Vrem să facem o ‘veloruţie’ plină de vibraţii pozitive, de veselie, de zburdălnicie, de optimism, de candoare, de inocenţă, de tot ceea ce oamenii mari nu mai au timp, putere şi chef să fie. Sperăm că îndemnurile Micilor Prinţi şi Prinţese vor convinge ‘oamenii mari’ să FRÂNEZE cursa înarmărilor cu maşini, bolizi şi cai putere.
Aliații noștri sunt cei de la Clubul pentru Cicloturism Napoca (CCN) și Federația Bicicliștilor din România.

Căutăm forțe proaspete și resurse pentru continuarea activității! Contactați-ne!

Din 2008 pana in prezent, echipa Bate Saua a bifat destul de multe succese, din care putem aminti: cele 30 de scoli, 15 licee si 10 facultati in care s-au facut prezentari cu tema „Cultura bicicletei in lume„; cele peste 25.000 de semnaturi pe o solicitare oficiala prin care tinerii bucuresteni cer autoritatilor locale conditii de siguranta si confort in vederea deplasarii cu bicicleta la scoala; cele 25 scoli si licee carora li s-au donat biciclete, echipamente si rastele de biciclete; 250 de biciclete donate elevilor, ca material didactic; peste 2000 de premii si cadouri oferite prin bunavointa sponsorilor programului (manusi de bicicleta, benzi reflectorizante, veste reflectorizante, sepci, tricouri, pelerine de ploaie) si multe altele.

Toate cele enumerate mai sus nu ar fi fost posibile fara sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Tarilor de Jos, al Fundatiei pentru Parteneriat, al UNDP (Programul de Dezvolate al Natiunilor Unite) si al Programului pentru granturi mici (SGP) al GEF. De asemenea, UniCredit, Petrom, MarosBike, BikeExpert si Veloteca au fost sponsori care s-au implicat in promovarea acestor proiecte.

Președintele asociației, GeoBateȘaua, împreună cu diferiți colaboratori și colaboratoare, au colindat multe instituții de învățământ bucureștene oferind sfaturi și recomandări, exemple practice și organizând concursuri pentru tineri.
În prezent, colaboratori direcți sau indirecți ai organizației noastre au preluat ștafeta și au demarat campanii educative pentru tineri, la care și BateȘaua și-a adus aportul de know-how. Salutăm inițiative de genul „Bike My Way” derulată în parteneriat cu echipa Ecopolis. Așteptăm și alte provocări!

Aceste activități, cu un bogat conținut teoretic, ne-au convins că trebuie să mergem mai departe și să trecem la cât mai multe activități practice.
De aceea în prezent, asociația BateȘaua organizează tabere și vacanțe de cicloturism, Cursuri de Inițiere în Știința și Tehnice Pedalatului. Ne puteți solicita oricând pentru detalii și vă mulțumim pentru sprijin!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.