Căutare:

Căutare:

Recomandări

Drumul Verde Sepsi / jud. Covasna

Ce este un drum verde?
Un drum destinat exclusiv transportului nemotorizat, in principal turistic si recreativ, utilizabil si in scop utilitar pentru navetistii locali. In lume, majoritatea drumurilor verzi provin din foste cai ferate dezafectate, sunt facute pe diguri sau maluri de canale, mai rar pe drumuri vicinale pe care riveranii nu le mai folosesc cu autovehicule. De obicei undrum verde este ca o pista pentru biciclete dar mai lata… Unul din celebrele drumuri verzi este Viena – Praga!
drum-verde sepsi
În anul 2011 a fost amenajat si marcat Drumul Verde SEPSI, in judetul Covasna. Acesta face un traseu pe urmatorul itinerariu: Sfantu Gheorghe – Arcus – Valea Crisului – Calnic – Zalan – Olteni – Bodoc – Zoltan – Ghidfalau – Fotos – Anghelus – Moacsa – Reci – Magherus – Lisneu – Bicfalau – Ozun – Ilieni.
In Sfantu Gheorghe, recomand o tura scurta de weekend prin Sugas Bai, avand ghizi de la clubul local Tri-Aluta. Cine nu are biciclete, poate inchiria. De unde? De la biserica! Satul se numeste CALNIC si este la 10 km distanta de Sfantu Gheorghe langa comuna Valea Crisului, la 2 km de la drumul national dintre Sf. Gheorghe si Miercurea Ciuc. Este un sat cu doar 500 de suflete care se mindreste cu multi ascendenti in istorie, inclusiv un stejar de peste 400 de ani. Biserica Reformata din secolul 13 este fortificata in secolul 15 cu doua clopotnite separate, construita in secolul 17. Are o orga datand din 1825. Cum intri in sat pe partea dreapta langa Drumul Verde se afla biserica si vis-a-vis se afla casa parochiala a preotului Godri Miklos.
Drumul Verde Sepsi Covasna
Am introdus pe hartavelo.ro cateva repere: orasul are deja 6 magazine de biciclete, 4 centre de reparatii biciclete si un Centru de Informare Turistica. Stiati ca in Sf. Gheorghe exista un magazin de biciclete al unei femei, care are ca angajata la service tot o femeie??

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.