Căutare:

Căutare:

Cursuri inițiere și perfecționare

Taberele BateSaua: ateliere si activitati

Verifică mai jos detalii despre programul și obiectivele unei Tabere BateȘaua dedicată bicicliștilor și / sau călăreților amatori și pasionați. În general, în fiecare serie de copii avem înscrieri cu diferite vârste. Pentru derularea activităților în mod eficient, ei vor fi împărțiți pe echipe după vărste asemănătoare.


ACTIVITĂȚI:
chiar dacă ele par identice cu cele pregătite pentru copii, programele pentru adolescenți au un grad de dificultate sporită, cu nivele de intensitate și complexitate mai mari. Adolescenții au deja capacitate mai mare de rezistență și de concentrare, motiv pentru care noi le vom pune la încercare și la consolidare.

La vârsta adolescenței, când căutările și încrederea generează de multe ori dezechilibre în viața tinerilor, noi încercăm să identificăm ce înclinații sau talente ascunse are fiecare adolescent și să le scoatem frumos la lumină. Sau să încercăm corectarea unor comportamente exagerate.

1. ATELIERUL “ECHITAŢIE” (iniţiere în călărie şi comunicarea cu caii):
(adolescenții vor învăţa NU doar tehnica de călărie, cât mai ales ce înseamnă controlul relaţiei cu calul, hrănirea, curăţenia, harnaşamentul; vor învăţa şi ce înseamnă spiritul de echipă, sprijinul reciproc şi încurajarea).

– modulul de ‘comunicare’ / tipuri de comenzi;
– modulul de ‘harnaşare’ / pe diferite tipuri de harnaşamente, frâie, dârlogi;
– modulul de ‘încălecare’ / urcare şi coborâre în/din şa, diferite moduri de deplasare.

echitatie calarie tabere batesaua adolescenti


2. ATELIERUL  “OFF-ROAD CYCLOTOURISM & MOUNTAIN BIKING” (perfecționare în cicloturism și pedalare montană):
Este unul dintre cele mai complexe programe, deoarece include totul la un loc: orientare turistică, echilibru fizic şi mental, aventură în echipă şi evoluare individuală. Acest atelier ne permite să punem în practică, la cu totul alt nivel, tot ceea ce au învăţat copiii la atelierele clasice. Vom pedala în ture scurte, pentru începători, dar și în ture lungi, pentru avansați. Vom învăța felul în care ne alimentăm, ne echipăm și ne dozăm energia!

3. ATELIERUL „TNERI ÎN ARMONIE”
Prin activități specifice (comunicare verbală și non-verbală, gândirea creativă, relaxarea, dansul, desenul, colajul, jocul etc.) copiii și adolescenții își descoperă resursele interioare, se descoperă pe sine și pe ceilalți, își înlătură fricile și măștile, lăsând soarele din interior să strălucească cu putere și să lumineze totul în jur.
Copiii și adolescenții trebuie să meargă la școală cu plăcere. Atunci când copiii învață să trăiască sănătos și să se simtă puternici și echilibrați, nu mai sunt victimele comportamentului ofensiv (frustrări, complexe, anxietăți, ezitări).
Activitățile propuse îi ajută pe copii să facă față la o gamă largă de situații stresante, învață să comunice asertiv și să fie responsabili pentru ceea ce fac.
Învață să foloseasca “starea de rezonanță” pentru a obține rezultate de top și pentru a fi în forma cea mai bună atunci când este nevoie. Adolescenții cu forță interioară au încredere să îsi găsească propriul drum în viață. Nu putem să le garantăm copiilor noștri că vor găsi un loc în viață ideal, în viitor. Putem însă să îi ajutăm să se dezvolte echilibrați și puternici pentru a avea încrederea că își vor găsi drumul.

4. ATELIERUL „O PALMĂ PE CEAFA MINȚII / A WHACK ON THE SIDE OF THE HEAD (creativitate și comunicare):
– Prin activităţi de genul “Photo Voice” adolescenții vor căpăta noţiuni de bază pentru dezvoltarea abilităţii de comunicare personală şi exprimare creativă utilizând fotografia.
– Prin activităţi de genul “Unlock your mind for innovation” (Descătușează-ți mintea pentru inovație), adolescenții vor exersa tehnica de a produce idei pentru a găsi soluţii la diferite provocări.
– Prin metoda “Light the Creative Spark” (Scapără scânteia creativă), adolescenții află că de multe ori nu doar cunoştiinţele aprofundate sunt o soluţie, avem nevoie şi de intuiție.

 

5. ATELIERUL „TARABA BATEȘAUA” CU ARTE ȘI MEȘTEȘUGURI POPULARE (antreprenoriat):
– „taraba”
este centrul activității comerciale, pentru care îi pregătim pe viitorii ‘tineri antreprenori’ sau poate doar viitorii ‘clienți’. Lanțul exercițiilor pe care le facem le permit adolescenților să se identifice cu producătorul, distribuitorul, vânzătorul cu amănuntul, promoterul și cu consumatorul.
– „produsele” vor fi culese din natură (fructe, plante, crengi, pietre); vor fi prelucrate (pictate, fierte, sculptate, decorate, ambalate); vor fi expuse pe raft (aranjate, etichetate); vor fi promovate (reclame, evenimente); vor fi vândute (negociate)!

 

6. ATELIERUL „ARTA SPECTACOLULUI … CĂLARE” (scenaristică, interpretare scenică, artă teatrală, coregrafie și muzică):
Plecând de la câteva cuvinte cheie alese direct de echipele de tineri, COLABORATORII NOȘTRI (actori, regizori și scenaristi) îi trec în câteva zile prin toate cele cinci etape ale unei piese de teatru: alegerea ideii spectacolului, redactarea scenariului, distribuția rolurilor, repetițiile și amenjarea decorurilor, interpretarea în fața publicului. Un modul complex, care îi provoacă pe copii și adolescenți să își pună întrebări și probleme, să își identifice soluții și să le comunice în public. Punerea în scenă a fiecărei piese oferă emoție și satisfacție pentru lucrul în echipă, aplauzele aduc energia necesară încrederii în sine.

7. ATELIERUL „BUSHCRAFT” (tehnici de supraviețuire în natură)
Expeditia (in teren) [durata 2-3 ore / dus – intors] =  consta in demonstratie practica pentru identificarea tipului de traseu (drum comunal, satesc, drum forestier, poteca: fiecare cu caracteristicile si problemele proprii), impartirea responsabilitatilor si comunicarea in grup (rolul liderului, deschizatorul de coloană, închizătorul de coloană, ghidul, cărăuşul, asigurarea la coardă etc), evaluarea duratei in functie de lungime si dificultate (ce reprezinta panta, obstacolele, pauzele necesare, răsăritul şi apusul), tipurile de genţi si rucsaci pentru transportul bagajului, tipurile de încălţaminte şi îmbrăcăminte adecvate + introducere teoretica în:
* orientare in traseu, pe vreme rea, prin ploaie
* orientare in traseu, pe timp de noapte … desfășurată în timpul zilei :)
* orientare prin padure

 

Activități de inițiere (în curtea taberei):
* montarea si amplasarea cortului, construire adapost de vant si ploaie, elemente de siguranta intr-o tabara (protectie impotriva animalelor salbatice, impotriva intemperiilor, avalanse etc, tipuri de semnale de alarma)
* metode de a face focul, procurarea/sterilizarea apei de baut
* tehnici de gatit in aer liber si modalitati de a manca sanatos (+ 3 retete recomandate), medicina naturista (+ 3 retete recomandate)
Imagini din taberele BateȘaua anterioare AICI!

tabere_batesaua_bune_maniere_copii_teatru_arta_spectacolului 

Sarea și Piperul:
– introducem un ‘modul’ numit „Dans și Bune Maniere”. Ne gândim că deja la această vârstă se cere să acordăm puțină atenție felului în care adolescenții invită sau acceptă o invitație la dans, modul în care oferă sau primesc un buchet de flori. Chestii de respect, politețe și relații interumane. Avem în jurul nostru pajiști cu flori, fâneață, arbuști decorativi. Putem folosi resursele naturale penru inspirație.

Rezervări:

Rezervările se fac prin plata unui avans de 50% din costul total al biletului, cu minim 4 săptămâni înaintea Termenului Limită – dacă este cazul.

Termeni și Condiții

GeoBateŞaua
[Presedinte Asociatia « BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA »]
[Vice-Președinte FEDERAȚIA BICICLIȘTILOR DIN ROMÂNIA]

geobatesaua@batesaua.ro

www.batesaua.ro
https://www.facebook.com/GeoBateSaua
0722736694

Parteneri:
Equitana

Veloteca_magazin_biciclete_bucuresti

cross biciclete

 

 

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.