Căutare:

Căutare:

Echitație / Călărie

OPT-ul și INFINIT-ul – exerciții călare

Acest tip de exerciții te vor ajuta să contorizezi fuleele (pașii calului), să te echilibrezi împreună cu calul tău și să evaluezi distanțele mult mai eficient.
Ai grijă să nu întorci calul doar cu dârlogii, folosește și pulpele & coapsele, șezuta și centrul de greutate. Detalii aici

FIGURA „OPT”

Figura se execută din două cercuri cu raza de 8 sau 10 metri, depinde de alura sau de spațiul disponibil. Traversarea barei se face la jumătatea ei, perpendicular pe ea. Bara se poate ridica sau se așează pe sol. Dacă se lucrează în trap săltat, la intersecția cercurilor și schimbarea mâinii, se va trece în trap așezat.

figura opt exercitiu calare
>> figura opt este un exercitiu calare des repetat la Scoala BateSaua <<

 

Figura „INFINIT”

Se face un antrenament similar cu Figura OPT, doar că trecerea peste bară o vom face la 45 grade, oblic…
Diametral opus față de bară vom așeza și perechi de conuri pentru a forma ‘porți’ prin care să treci. Pe de o parte te pot ajuta ca reper, pe de altă parte va fi mai greu să duci calul fix pe acolo.

>> o alta figura pe care o repetam la Scoala BateSaua: INFINIT-ul <<

 

BENEFICII

  • Te ajută să te relaxezi și să te concentrezi pe înaintare, pe un traseu aproape hipnotic…;
  • Îți dă ceva de făcut, în loc să te lași obsedat de viteză;
  • Te forțează să privești înainte, să îți folosești ochii pentru a evalua, a măsura și a simți unde te afli și încotro te îndrepți, căci atunci când ochii îți sunt ridicați echilibrul tău se îmbunătățește semnificativ;
  • Te ajută să simți și să menții ritmul calului, stabilitatea și constanța fuleelor sale prin numărătoare progresivă (te ajută și la contorizare)
  • Te ajută, prin repetări nenumărate, să evaluezi distanțele din ce în ce mai îndepărtate, căci îți vei îmbunătăți concentrarea, focalizarea și disciplina

NOTĂ: poți face numărătoarea fuleelor cu voce tare, te va ajuta foarte mult.

Numărarea cu voce tare pare a fi mult mai eficientă decât numărarea în gând atunci când vine vorba de a-ți calcula pașii!
Pe măsură ce te apropii de obstacol, încearcă să numeri ultimii trei pași – așa că, cu voce tare, spuni „trei, doi, unu” și vezi dacă ești sau nu corect. Pe măsură ce te obișnuiești, poți începe să încerci să faci acest lucru de la distanță mai mare.

Repetă figura de 5 ori pe fiecare mână după care schimbă exercițiul.

Dacă te interesează să participi la antrenamentele noastre, sună la 0722736694!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.