Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Scrisoare deschisă către liderii a peste 120 de țări care au participat la cea de-a 26-a Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26)

O coaliție formată din peste 60 de organizații de biciclete a scris o scrisoare deschisă către liderii a peste 120 de țări care au participat la cea de-a 26-a Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) prin care trimit următorul mesaj: „dacă doriți să luați în serios lupta împotriva crizei climatice, încurajați mai mulți oameni să se deplaseze pe biciclete începând de acum!”

Coaliția atrage atenția asupra necesității mai multor facilități pentru biciclismul urban și peri-urban pentru a reduce emisiile de carbon din transport și pentru a evita condamnarea generațiilor prezente și viitoare la o viață artificială, care a cedat urgenței climatice.

Emisiile din sectorul transporturilor continuă să crească, iar scrisoarea coaliției notează că trecerea la mașini și camioane cu emisii zero va dura zeci de ani pentru a se finaliza. În timp ce soluțiile sunt evidente, inclusiv bicicletele electrice de marfă pentru livrări în orașe, care sunt mai curate și mai rapide.

pedalatul urban
Printre organizațiile semnatare sunt și: Federația Bicicliștilor din România, Asociația BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA și Asociația Producătorilor, Importatorilor si Comerciantilor de Biciclete din România.

„Nu există nicio modalitate imaginabilă ca guvernele să reducă emisiile de CO₂ suficient de repede pentru a evita ce este mai grav din criza climatică fără a merge mai mult cu bicicleta”, spune Jill Warren, CEO al Federației Europene a Cicliștilor. „Efectele devastatoare ale accelerării încălzirii globale ar trebui să fie clare pentru toată lumea, iar creșterea nivelului biciclismului este cea mai bună modalitate de a reduce rapid emisiile de carbon din transport la scară masivă.”

Semnatarii scrisorii deschise fac apel la guvernele și liderii care au participat la COP26, care s-a desfășurat la Glasgow, Scoția, să își declare angajamentele de a crește semnificativ nivelul de biciclism acasă și să se angajeze colectiv să atingă un obiectiv global de niveluri mai ridicate de biciclism. Scrisoarea a fost trimisă guvernelor și miniștrilor transporturilor înainte de COP26.

„Pedalatul ar trebui să fie o piatră de temelie a strategiilor globale, naționale și locale pentru a atinge obiectivele de zero carbon”, spune Henk Swarttouw, președintele Federației Europene a Cicliștilor. „La COP26, guvernele trebuie să se angajeze să ofere finanțare și legislație pentru spații sigure și echitabile pentru biciclete, peste tot unde există infrastructură rutieră. Cetăţenii sunt pregătiţi pentru schimbare; acum liderii noștri trebuie să o permită.”

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.