Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare Informații

Clubul Parintilor Biciclisti este noul proiect al asociatiei BateSaua sa Priceapa Iapa

CPB 5
Am scris ceva istorie ‘velo’ în țara asta, și avem încredere că dacă ne propunem ceva serios și suntem consecvenți cu strategia noastră, vom reuși. De aceea este bine să trecem în revistă etapele prin care am trecut împreună cu voi, ca să nu uităm de unde am plecat și unde vrem să ajungem.

CPB 3

  • Atunci când toți românii se speriau de bicicletă și se fereau de ea ca dracul de tămâie, am folosit exemplul personal și tot felul de alte metode simpatice de a face din bicicletă o modă a zilei. Era pe la începutul anilor 2000, ani când doar câțiva băieți și bărbați tineri pedalau cu mândrie și emfază… Acum, este plin Internetul și nu numai de grupuri de inițiativă, de evenimente, de lideri de opinie (oportuniști sau altruiști) și de impresii.
  • Atunci când urbaniștii declarau sus și tare că românii nu vor vrea niciodată să pedaleze sau că Bucureștiul nu a fost construit pentru infrastructură specifică bicicletelor, le-am demonstrat apăsat și argumentat că se înșeală, că mentalitatea se schimbă dacă știi să comunici iar Bucureștiul nu fusese de fapt construit nici pentru automobile… Am reușit să punem pe picioare un Grup de Lucru la Primăria Generală Bucuresti care are ca obiectiv introducerea transportului alternativ în strategia de transport a Bucureștiului. Și lucrurile vor evolua în direcția dorită de noi, mai cu hop-uri sau scrânteli…Acum sunt deja alte organizații care își asumă continuarea activităților și specializarea pe acest domeniu… și pasul a fost făcut înainte.
  • Atunci când doamnele și domnișoarele mureau de frică sau de rușine să se afișeze călare pe biciclete, am avut inițiativa de a declanșa fenomenul VeloBello, urmat imediat de SkirtBike. Și iată că acum zeci de mii de femei pedaleză fără prejudecăți sau temeri prin țară!
  • Atunci când toți părinții își trimiteau copiii în tabere de ski sau de drumeție, noi am introdus primele tabere de cicloturism și echitație, pentru a-i obișnui de mici pe copii cu mersul călare. Acum, se simte de departe nevoia de oferte noi, deoarece a crescut cererea în mod neașteptat!
  • Atunci când toți aveau impresia că mersul cu bicicleta nu se uită, ne-am gândit că nu va fi nimeni interesat de cursurile Școlii BateȘaua, de Inițiere în Știința și Tehnica Pedalatului. Dar iată că avem elevi de toate vârstele și încep acum să apară și alte școli de pedalat!
  • Acum este momentul când mulți dintre cei care au început să pedaleze alături de noi individual, se tem sau nu au găsit încă soluții să iasă la pedalat în familie, alături de cei sau cele cu care își împart de acum viața. Și acesta este momentul când vrem să le demonstrăm că prin Clubul Părinților Bicicliști vor găsi metode și parteneri cu care să își pună dorințele în practică!

CPB 1

Chiar daca el a fost ‘conceput’ cu 5 ani in urma, pana acum Clubul Parintilor Biciclisti a fost doar un proiect “de sertar”. Activitatea asociatiei noastre a demarat in forta acum 10 ani si s-a concentrat pe stimularea si motivarea individuala a adultilor sau a copiiilor in scopul utilizarii bicicletei.

Lansat public în 2010, pe vremea când eram cu o pedală înaintea timpurilor, am reușit totuși pas cu pas să convingem din ce în ce mai mulți părinți că pedalatul în familie își are rostul său și plăcerea sa specifică.
CPB 6

Acesta nu este un club în accepțiunea sportivă a cuvântului ci mai mult un cadru unde cei care vor să iasă la plimbări cu bicicleta împreună cu copiii pot afla informații despre locurile unde pot ieși în siguranța, unde pot găsi pe alții asemenea lor etc.

CPB 7
Ai o bicicleta de copil ramasa mica si nu mai ai ce sa faci cu ea? Cauta aici un cumparator!
Ai nevoie de un scaun de transport copil sau de o remorca pentru 2 copii, pe termen scurt? Cauta aici un donator … Intrați in contact cu alti parinti care cauta  la fel ca voi…

Din cand in cand organizam iesiri cu copiii si cu bicicletele in grup. Organizarea se face cu rezervare si plata unui avans, in urma propunerilor noastre sau solicitarilor voastre.
CPB 8

Cine doreste sa se informeze sau sa faca o inscriere ne poate trimite aici solicitarea, sau ne poate vizita la sediul Centrului de Informare de Cicloturism si Turism Ecvestru, din Bucuresti, sector 2, Sos. Iancului 100. Telefoane: 0722 736694, 0722 238866.

Ne puteți scrie impresii sau idei la adresele:
geobatesaua@yahoo.com,
lenabatesaua@yahoo.com

Pentru cei interesati, oferim si servicii de Initiere in Stiinta si Tehnica Pedalatului in cursuri de minim 4 sedinte. Deasemenea, avem si biciclete de inchiriat pentru adulți și copii.

CPB 9

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.