Căutare:

Căutare:

Recomandări

ISTORIE – MARCA – BIJUTERIE: FIBULA ȘCOLII BATEȘAUA

FIBULA ȘCOLII BATEȘAUA: proiect realizat de Leo Gherasim KREATORE pentru Școala BateȘaua

noul proiect: fibula scoala batesaua

Leo Gherasim:

“- Inchei anul creativ, cu un proiect atipic. Este primul proiect personalizat unde am creat o bijuterie, la cererea clientului, nimeni altul decat George Culda, un vechi prieten si fondator al Scolii BateSaua, cat si al magazinului de biciclete Veloteca.

 Dar sa-ncepem cu inceputul:

 ISTORIE

Indragostit ca si mine de istorie si de valorile neamului romanesc, privind la una din bijuteriile create de mine pentru colectia DACOS, respectiv Equo Triskelion, George imi sugereaza daca putem adapta aceasta fibula dacica, in imaginea de marca a Scolii BateSaua, avand ca domenii de activitate Calaria si Ciclismul.

Dupa cum stim, dacii, in afara de cultul lupului, au avut resprezentari simbolistice si ale altor animale sau pasari.
De aceasta data vorbim de CAL.

Una dintre fibulele tezaurului de la Peretu (Craiova), reprezinta un triskelion cu trei capete de cai. Pentru daci, calul nu era doar o arma de lupta complexa, care facea parte din dotarea armata. Era o Fiinta Divina. Pozitionarea capetelor de cai sub forma de triptic pe cerc (triskelion) reprezenta evolutia, ciclicitatea Zalmoxiana (lumea subpamanteana, pamanteana si celesta) precedand Trinitatea (Tatal, Fiul si Sfantul Duh).

 

MARCA

Fibula dacica a stat la baza conceptului de marca (logo). Asa cum am precizat anterior, Calaria si Ciclismul, fiind domeniile de activitate al Scolii BateSaua. Caii ii aveam ca reprezentare grafica, simbolizand Calaria. Urma sa gasim un simbol al Ciclismului. Fibula dacica, avea in mijloc un mic scut rotund, acesta transformandu-se ulterior intr-un pinion de bicicleta. Iata ca din pozitionarea in triskelion a capetelor de cai si punand in mijlocul acestora un pinion de bicicleta, am creat o imagine noua de marca, unica si cu inspiratie geto-dacica.

 

BIJUTERIE

Ca proiectul sa fie si mai atipic, imaginea de marca (logo), s-a transformat intr-o bijuterie. Aceasta bijuterie/pandantiv nu este doar un accesoriu-fashion, ci si pass-ul (legitimația) care atesta apartenenta cursantilor la Scoala BateSaua.
Atat bijuteria cat si lantul cu zale sunt faurite din otel inoxidabil.”

 

Geo BateȘaua:
“ – Da. Asta este meseria mea de bază: strategie pentru comunicarea publicitară. Introduc această componentă în identitatea și activitatea Școlii BateȘaua, pentru a duce mai departe tradiția (în primul rând) dar și pentru a le transmite cursanților noștri niște valori și principii de bază. Mai exact sentimentul că aparțin unei comunități solide, care are o misiune și care împărtășește același crez: ‘mai bine pentru natură, oameni și animale, călare’.

Cine dorește să facă parte cu adevărat din comunitatea Asociației “BateȘaua să Priceapă Iapa” poate comanda la noi o astfel de emblemă / fibulă.

Poate fi purtată sub formă de pandantiv, prinsă cu agrafă sau cusută pe haină sau rucsac. La vedere :)

Costul pentru FIBULA ȘCOLII BATEȘAUA (accesoriu, bijuterie, legitimație, emblemă… spuneți cum doriți) este de 275 lei. Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și credeți în noi!”

Bateți șaua, nu pierdeți vremea (bună)!
#batefierulcatecald

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.