Căutare:

Căutare:

Cursuri inițiere și perfecționare

Initiere in pedalare in 4 sedinte

Ce și cum facem noi, la Școala BateȘaua, când ne ocupăm de INIȚIERE ÎN ȘTIINȚA ȘI TEHNICA PEDALATULUI?

Scopul instruirii este de a forma bicicliști capabili să-și manevreze bicicletele în orice circumstanțe, pe orice tip de teren.
Scopul va fi îndeplinit atunci când se se obține deprinderea totală în coordonarea comenzilor în armonie cu un echilibru stabil.
Din punct de vedere mental ne concentram pe dezvoltarea încrederii și îmbunătățirea atenției distributive, iar din punct de vedere fizic urmărim formarea reflexelor, decontractarea mușchilor și fluidizarea respirației.

cursuri initiere pedalare

PRIMA ETAPĂ:
Cursanții sunt învățați cum să interacționeze cu bicicleta și cum să se poziționeze în apropierea ei: forma ei, dimensiunea ei, greutatea și… mobilitatea ei. Pregătirea de încălecare, încălecarea și descălecarea. Mersul pe lângă bicicletă, înclinarea ei, încălecatul și descălecatul bicicletei de pe loc sunt diferite manevre care vor familiariza viitorii bicicliști cu un dispozitiv foarte mobil și greu de ținut pe loc.

A DOUA ETAPĂ:
Dobândirea unui echilibru perfect se lucrează exersând diferite poziții care să le permită noilor bicicliști să ramână stăpâni pe echilibru în orice circumstanțe și indiferent de poziția bicicletei. Exersăm diferite viteze de deplasare fără pedale, cu sprijin pe șezut și pe propriile picioare, diferite poziții „în șa”. Sprijinul se face pe șa, prin intermediul șezutului, nu pe ghidon prin intermediul mâinilor, coatelor și umerilor.

A TREIA ETAPĂ:
Cuprinde însușirea abilităților prin care cursanții învață plecarea corectă de pe loc și oprirea corectă pe loc, cu descălecare sigură și stabilitate maximă.

A PATRA ETAPĂ:
Deja aflați în deplasare, bicicliștii învață să manevreze bicicleta: frânarea parțială sau totală, schimbarea vitezelor cu ajutorul pinioanelor sau foilor.

initiere pedalare adulti

„Metoda GeoBateȘaua” a fost perfecționată în decursul a peste 10 ani de experiență și experimente cu adulți și copii, cu începători și avansați. Fiecare set de exerciții este realizat în condiții de maximă siguranță și confort pentru cursant, fără riscuri inutile de căzături sau loviri. Eliminarea fricii sau a nesiguranței sunt elemente esențiale în procesul de asimilare a îndemânării și a formării reflexelor.
Pentru detalii despre cursuri și înscrieri, vizitați pagina dedicată AICI.

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.