Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare Cursuri inițiere și perfecționare

Initiere in pedalare in 4 sedinte

Ce și cum facem noi, la Școala BateȘaua, când ne ocupăm de INIȚIERE ÎN ȘTIINȚA ȘI TEHNICA PEDALATULUI?

Scopul instruirii este de a forma bicicliști capabili să-și manevreze bicicletele în orice circumstanțe, pe orice tip de teren.
Scopul va fi îndeplinit atunci când se se obține deprinderea totală în coordonarea comenzilor în armonie cu un echilibru stabil.
Din punct de vedere mental ne concentram pe dezvoltarea încrederii și îmbunătățirea atenției distributive, iar din punct de vedere fizic urmărim formarea reflexelor, decontractarea mușchilor și fluidizarea respirației.

cursuri initiere pedalare

PRIMA ETAPĂ:
Cursanții sunt învățați cum să interacționeze cu bicicleta și cum să se poziționeze în apropierea ei: forma ei, dimensiunea ei, greutatea și… mobilitatea ei. Pregătirea de încălecare, încălecarea și descălecarea. Mersul pe lângă bicicletă, înclinarea ei, încălecatul și descălecatul bicicletei de pe loc sunt diferite manevre care vor familiariza viitorii bicicliști cu un dispozitiv foarte mobil și greu de ținut pe loc.

A DOUA ETAPĂ:
Dobândirea unui echilibru perfect se lucrează exersând diferite poziții care să le permită noilor bicicliști să ramână stăpâni pe echilibru în orice circumstanțe și indiferent de poziția bicicletei. Exersăm diferite viteze de deplasare fără pedale, cu sprijin pe șezut și pe propriile picioare, diferite poziții „în șa”. Sprijinul se face pe șa, prin intermediul șezutului, nu pe ghidon prin intermediul mâinilor, coatelor și umerilor.

A TREIA ETAPĂ:
Cuprinde însușirea abilităților prin care cursanții învață plecarea corectă de pe loc și oprirea corectă pe loc, cu descălecare sigură și stabilitate maximă.

A PATRA ETAPĂ:
Deja aflați în deplasare, bicicliștii învață să manevreze bicicleta: frânarea parțială sau totală, schimbarea vitezelor cu ajutorul pinioanelor sau foilor.

initiere pedalare adulti

„Metoda GeoBateȘaua” a fost perfecționată în decursul a peste 10 ani de experiență și experimente cu adulți și copii, cu începători și avansați. Fiecare set de exerciții este realizat în condiții de maximă siguranță și confort pentru cursant, fără riscuri inutile de căzături sau loviri. Eliminarea fricii sau a nesiguranței sunt elemente esențiale în procesul de asimilare a îndemânării și a formării reflexelor.
Pentru detalii despre cursuri și înscrieri, vizitați pagina dedicată AICI.

 

Cine este Geo BateȘaua?
– Președinte al Asociației BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA
– VicePreședinte la Federația Bicicliștilor din România
– Arbitru Național la Federația Română de Ciclism
– Președinte al Asociației producătorilor, Importatorilor și Comercianților de Biciclete din România.

 

BENEFICII la Școala BateȘaua

Avem o echipă pregătită și spații special gândite pentru a te motiva, pentru a-ți oferi spațiu și a te umple de energie.

Îi poți spune Functional (RIDING) Training sau HOLISTIC (RIDING) APPROACH… cum dorești.
Dar la Școala BateȘaua vei găsi oameni și o metodă de lucru marca GeoBateȘaua (fizic și mental) care te duce dincolo de o simplă tehnică de lucru. Noi îi spunem ȘCOALA ECHILIBRULUI TOTAL, FIZIC ȘI MENTAL.

Te așteptăm!

= AER CURAT
= HIPOTERAPIE
= ANIMALE = VIAȚĂ
= ENERGIE BUNĂ
= CAI DE DIFERITE RASE, SPECIALIZĂRI ȘI DIMENSIUNI
= BICICLETE MTB și TOURING PENTRU ADULȚI ȘI COPII
= MANEJ EXTERIOR
= POLIGON EXTERIOR, OFFROAD
= MANEJ ACOPERIT
= TRASEE ÎN PĂDURE (pentru călărie și pedalare)
= DIRT PARK (mountainbiking)
= TRAIL RIDING (echitație)
= cavalette (echitație)
= working equitation (echitație)
= ȘURĂ CU BALOȚI DE FÂN, pentru antrenamente tip cross-fit, relaxare, meditație sau povești … clacă?

= MONITORI ȘI INSTRUCTORI specializați, care abordează inițierea și antrenamentele de perfecționare holistic, bazându-se pe stilul de viață al cursanților, pe caracterul sau pe aptitudinile cursanților! Folosim informații de cultură generală, pentru a te introduce în cultura VELO sau în cultura ECVESTRĂ.

Misiunea echipei BateȘaua este să mențină un cursant MOTIVAT și să îl ajute să își definească OBIECTIVELE, oferindu-i provocări sau sfaturi pentru a putea să le atingă.

Dacă îți dorești mai mult timp cu INTRUCTORUL tău preferat, poți opta oricând pentru un PACHET SPECIAL. Vei avea parte de antrenamente personalizate, dar și de toată atenția și sprijinul instructorului.

Pentru detalii, sună la 0722736694 sau scrie la contact@batesaua.ro

Ne găsești la Snagov!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.