Căutare:

Căutare:

Echitație / Călărie

Vremea urâtă nu te lasă să încaleci și manejul este plin de bălți?

 

Primul lucru de făcut este să evaluezi situația: cum se comportă caii când a venit frigul brusc dau când rafale de vânt rece împrăștie stropi de ploaie.

Calul tău

O scădere mare a temperaturii tinde să înnebunească caii. Evaluează mai întâi cum se simte calul cu care vrei să lucrezi. Dacă pufnește, cu capul și coada în aer și aleargă în jur, nu vei dori să mergi mai departe și să încaleci.
Antrenamentul la sol este un bun punct de plecare pentru a începe o zi ploioasă și cu noroi.

Terenul de antrenament

Este foarte important să știi cum se comportă terenul de antrenament pe vreme nefavorabilă. Manejul devine o baltă de noroi sau un patinoar? Dacă terenul este alunecos, trebuie să fii extrem de atent la întoarcerea calului, mai ales pe curbe strânse deoarece atunci este cel mai probabil să alunece/cadă. Dacă poziția ta în șa nu este excelentă, ești limitat la un antrenament predominant în linii drepte . Poți lucra la detalii de conducere, cu ajutoare naturale sau artificiale, la opriri sau întoarceri, dar ai grijă să nu faci prea multe întoarceri bruște!

 

Terenul de antrenament

Este foarte important să știi cum se comportă terenul de antrenament pe vreme nefavorabilă. Manejul devine o alunecare de noroi sau un patinoar? Dacă terenul este alunecos, trebuie să fii extrem de atent la întoarcerea calului, mai ales pe curbe strânse deoarece atunci este cel mai probabil să alunece/cadă. Dacă poziția ta în șa nu este excelentă, ești limitat la un antrenament predominant în linii drepte . Poți lucra la detalii de conducere, cu ajutoare naturale sau artificiale, la opriri sau întoarceri, dar ai grijă să nu faci prea multe întoarceri bruște!

Fă un plan… flexibil

Flexibilitatea este esențială atunci când faci planuri în timpul iernii și trebuie să fii pregătit să schimbi planurile în funcție de vreme. De asemenea, trebuie să fii gata să-ți schimbi planurile în funcție de calul cu care vei ieși la antrenament. Lucrul cu caii mei la sol este ceva ce fac întotdeauna înainte de a începe, mai ales într-o zi rece de iarnă. În unele zile, dacă un cal nu se simte bine, atunci s-ar putea să fac DOAR câteva mișcări de bază – e bine și atât! Puțin este mai bun decât nimic. Lucrul la sol este o modalitate excelentă de a lucra pentru a vă relaxa împreună, indiferent dacă mergi călare sau nu!

Flexii, plieri, mlădieri – descărcarea trenului posterior

Acesta este un exercițiu excelent pentru a obține controlul asupra calului, atât mental cât și fizic. Cere-i calului să se miște în jurul tău într-un cerc și să-și treacă piciorul-spate din interior peste cel din exterior. Acesta este un lucru bun pentru siguranță, deoarece dacă se entuziasmează, va ști să întoarcă picioarele-spate de la tine și să se oprească. În plus, calul devine mai suplu și mai flexibil!

Desensibilizări

Această experiență este taman bună de făcut și re-făcut atunci când nu poți să încaleci din cauza vremii. Plesnești șaua, arunci lesa peste spatele calului sau lucrezi cu un steag enervant :) toate sunt exerciții bune de desensibilizare.

Mersul la lesă

Acesta este un alt mod relaxant de a lucra calul într-o zi proastă. Asigură-te că îți acordă atenție, exersând unele tranziții de oprire. Când te oprești, calul trebuie să se oprească imediat!

Mersul înapoi

În cele din urmă, back-up este un exercițiu grozav de exersat pe teren. Manevrarea dârlogilor (sau căpăstrul cu lesa ) pentru pășirea înapoi ajută calul să-și angajeze picioarele posterioare și să-și lucreze linia superioară. Este, de asemenea, un test fantastic și o probă de supunere.

 

Plimbare la pădure sau pe câmp

Scoate calul la o plimbare. Pe frunze uscate nu e același lucru ca pe noroiul din manej :)

PS: dacă totuși încaleci, ai grijă că și tu poți aluneca, dacă nu îți ștergi ghetele / cizmele de noroi ud!!!

Vrei să afli mai multe sau să experimentezi împreună cu noi?
Înscrie-te la Cursurile de Știința și Tehnica Ecvestră la Scoala BateSaua!

Rezervări la: contact@batesaua.ro
Detalii: 0722736694 / 0722238866
Locația o găsiți AICI

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.