Căutare:

Căutare:

Ciclism / Pedalare

Ai distante mici de parcurs prin oras? 12 + 1 motive pentru pedalare

1) Este mai ieftin să achiziționezi o bicicletă nouă decât o mașină nouă. Adaugă câteva sute de lei mai mult pentru echipament de ploaie, lumini si accesorii și ai la îndemână o modalitate de transport pe toate tipurile de vreme, oricând.

2) O bicicleta are o amprenta mica de mediu in procesul de fabricatie in comparatie cu o mașina. Bicicletele pot fi produse pentru o fractiune din costurile materialelor, energiei si transportului unei mașini, deci economic vorbind sunt mai accesibile.

3) Bicicletele nu produc poluare semnificativă atunci când sunt în functiune. De asemenea, elimină scurgerile de benzină, motorină și uleiuri pe suprafața drumurilor, asa că putem păstra curățenia pe șosele.

4) Bicicletele economisesc banii contribuabililor prin reducerea uzurii rutiere. O bicicletă de 13 de kilograme afectează mult mai puțin carosabilul decât un sedan de două tone. Fiecare bicicletă pe sosea ne ajută la economisirea banilor necesari pentru reabilitarea străzilor orașelor.

5) Bicicletele reprezintă o alternativă eficientă la o a doua mașină. Poți salva cu adevărat mii de euro pe an în familie, folosind o bicicletă pentru naveta de lucru zilnică și deplasări de week-end în cartier, care altfel ar putea fi realizate numai cu două mașini.

6) Utilizarea unei biciclete pentru transport te poate ajuta să pierzi în greutate și să îți îmbunătățesti sănătatea. Altfel, te va costa suplimentar timp și bani pentru sport la sală sau într-un complex sportiv.

7) Poți parca zece biciclete pe un singur loc de parcare auto. Loturile de parcare au un impact enorm asupra mediului și aspectului financiar, în special în zonele urbane și prei-urbane.

8) Bicicletele nu consumă combustibil. O cultură a bicicletei sănătoasă ne va ajuta la reducerea consumului.

9) Biciclismul poate fi mai rapid și mai eficient decât o deplasarea cu mașina. Bicicletele sunt adesea mai rapide decât autoturismele din zonele urbane, mai ales atunci când designerii urbani, departamentele de trafic și administrațiile locale vor pune pe hartă și benzile pentru biciclete corespunzătoare.

10) Bicicletele costă mult mai puțin pentru întreținere și funcționare decât automobilele. Si bicicletele necesita servicii, dar poți învăța să efectuezi cea mai mare parte din ele. Chiar daca ai un atelier  care poate face aceste servicii pentru tine, costurile vor fi banale in comparație cu ale unei mașini.

11) Bicicletele oferă mobilitate pentru cei care nu se califica la examenele de conducere auto sau nu pot sa conducă. Nu toată lumea poate obține permisul de conducere (sau vrea unul). Aproape toată lumea își poate permite un tip de bicicletă. Mersul pe jos și pedalatul sunt cele mai rentabile modalități de transport de pe planetă.

12) Studiile arata ca naveta cu bicicleta e mai sănătoasă, mai productivă si necesită mai puțin timp spre muncă. Acesta este motivul pentru cei mai mulți angajatori, deschiși la minte, sunt dornici să angajeze personal care pedalează. Lucrătorii sănătoși sunt lucrători mai buni – și asta e bine pentru eficiența finală. Bicicletele sunt o alegere inteligentă.

Dacă te gândești că nu ai condiția fizică necesară pentru a pedala, îți recomandăm bicicletele electrice. Bineînțeles, costurile sunt mai mari decât în cazul unei biciclete obișnuite, dar încă sunt departe de cele ale autoturismelor…

PS: dacă NU știi să pedalezi, te învățăm noi!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.