Căutare:

Căutare:

Echitație / Călărie

Calul. Mersuri, aluri, pasi si fulee

Îți amintești cât de complicat a fost să înveți despre pașii, fuleele, alurile și ritmurile / mersurile cailor?
Tocmai când credeai că un cal poate să meargă și să alerge… ai deschis o enciclopedie despre cai și ai învățat că atunci când caii aleargă se numește trap și ceva mai repede e galop. Dar nu a trecut mult și ai aflat că de fapt el poate să meargă la pas, să alerge la trap, la canter și la galop!
Disciplina de dresaj este absolut necesară înainte de a învăța orice altă disciplină cum ar fi obstacole, working equitation etc.
Te așteptăm la noi la pavilion pentru detalii, la Snagov, 5 zile pe săptămână.

Grozav, acum cunoști mersurile naturale ale calului, sau se numesc pași?
Așa că acum iei un manual de echitație doar pentru a descoperi că prietenii tăi caii au… ia stai o secundă, cealaltă carte de cai spunea că există patru pași naturali ai calului și acum acesta a inclus și mersul la pas înapoi.

SURPRIZA ZILEI: un cal face pași în ‘mers’ și în ‘trap’ și fulee în ‘canter’ și ‘galop’.
Pentru om, un PAS înseamnă a pune un picior în fața celuilalt, iar un FULEU este un pas MULT mai lung.
FULEUL pentru cal înseamnă o singură mișcare coordonată a tuturor celor patru picioare.

Lungimea PASULUI se măsoară între urmele copitei unei singur picior care a făcut un „pas” înainte.
Lungimea FULEULUI se măsoară între două urme ale aceluiași picior care a făcut un „salt” înainte sau o săritură înainte.

Ce faci când cărțile / enciclopediile / manualele de cai se contrazic?

Vorbește cu oameni de cai din diferite zone sau țări diferite și vei observa că vor avea întotdeauna semnificații diferite pentru aceleași cuvinte sau același sens pentru cuvinte diferite.

Dacă ești confuz cu privire la capestre și frâie, chingi sau șei, precum și regulile de competiție în diferite discipline ecvestre, atunci gândește-te la numeroasele instrucțiuni care sunt date atunci când înveți să călărești. Odată ce ai noțiunile de bază despre încredere, echilibru și control, atunci gândește-te la modalitățile de a continua să-ți îmbunătățești abilitățile și relația cu calul tău.

Deși există multe variații chiar și în limba română cu privire la modul în care să călărești, să mânuiești și să îngrijești caii și nenumărate variații atunci când te gândești la alte limbi vorbite, există totuși un lucru care nu se schimbă printre oamenii adevărați de cai… „dorința fundamentală de îmbunătățire a calității relației dintre om și cal”.

Când cineva folosește terminologie cu care nu ești de acord sau folosește o metodă de antrenament diferită de cea pe care ai folosi-o în mod normal, aruncă-ți o privire pentru a vedea ce e pe cale de a realiza.
Dacă obține o relație mai bună cu calul, provoacă-te să testezi dacă poți folosi metoda sa pentru a obține același rezultat sau mai bun.

 

Vrei sa afli mai multe sau sa experimentezi impreuna cu noi?
Inscrie-te la Scoala BateSaua!

Rezervări la: contact@batesaua.ro
Detalii: 0722736694 / 0722238866
Locația o găsiți AICI

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.