Căutare:

Căutare:

Atitudine și Implicare

Sprijin public tot mai larg pentru propunerea unei Legi a Bicicletei

velorutia_o_revolutie_pe_doua_roti

 

Propunerea lansata public in 28.11.2016 de un grup de organizatii ale biciclistilor la adresa viitorilor parlamentari, de a se implica in campania „LEGEA BICICLETEI„, are un sprijin public tot mai larg. Au aderat intre timp peste 50 de alte ONG-uri la acest demers, iar o serie de candidati din diverse partide si diverse judete au anuntat oficial ca sustin initiativa. Zilnic sosesc noi adeziuni.

Legea va stabili principii si va contine masuri adecvate de promovare a utilizarii bicicletei, pe mai multe planuri, in principal legislativ si institutional, intr-un mod coerent si integrat, pentru ca abordarea cu pasi mici si disparati de pana acum s-a dovedit ineficienta.

stand_BateSaua

Reamintim ca, in concret, potrivit viitoarei legi, promovarea utilizarii bicicletei va fi declarata obiectiv de interes public si se vor aduce modificari legislatiei rutiere, urbanistice, fiscale si din alte cateva domenii. Propunerea de act normativ va prevedea si adoptarea unei strategii nationale si a unui masterplan in acest sens. Vor fi create elemente institutionale la nivelul autoritatilor centrale si locale care sa permita coordonarea intre autoritati si adecvata interfata cu comunitatea, atat in elaborarea masurilor cat si in punerea lor in practica.

Initiativa a fost lansata de Federatia Biciclistilor din Romania (FBR), Asociatia Hai cu Bicla (HcB), Asociatia Green Revolution (AGR), Asociatia Adevaratii Veloprieteni (AVR), Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) si Clubul Sportiv Nomad Multisport.

Initiatorii doresc ca un numar cat mai mare dintre viitorii parlamentari care vor fi alesi in 11 decembrie 2016, si pe cat posibil din tot spectrul politic, sa isi declare sprijinul pentru ideea adoptarii unei asemenea legi.

Initiatorii pregatesc deja o echipa de lucru si asteapta ca parlamentarii care sustin initiativa sa formeze si ei o echipa, si impreuna sa redacteze forma finala a proiectului de lege, urmada ca deputatii si senatorii implicati sa il depuna in Parlament, sa il sustina si sa isi convinga si alti colegi de partid sa ii acorde votul in comisii si in plen.

ONG-urile semnatare asteapta in continuare ca si alte organizatii ale biciclistilor, ONG-uri de mediu, operatori economici in domeniul biciclistic si alte entitati sa isi declare sprijinul pentru aceasta initiativa comuna si sa se implice in promovarea ei.

Vă așteptăm mesajele de susținere și adeziune la adresa contact@biciclisti.ro

Vî mulțumim!

Pe aceeași temă

Înscrie-te la activitățile Bate Șaua

Completează formularul de mai jos si rezervă unul sau mai multe locuri! Câmpurile marcate * sunt obligatorii.